Toplam 6 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 6 arası kadar sonuc gösteriliyor

stolon hakkında?

BAHÇE/ PEYZAJ BÖLÜMÜ kategorisinde ve Bahçe Tesisi ile ilgili konular.. forumunda stolon hakkında? balkl konuyu grntlyorsunuz.=>
Hazır rulo çim üreticilerinin kullandığı stolon terimi tam olarak neye tekabül etmektedir?...

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    02.ubat.2010
    Mesajlar
    9
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    stolon hakkında?

    Hazır rulo çim üreticilerinin kullandığı stolon terimi tam olarak neye tekabül etmektedir?


  2. #2
    Administrator
    Üyelik tarihi
    06.Kasm.2007
    Mesajlar
    3,904
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: stolon hakkında?

    Stolon nedir ?

    Pek çok bitki stolanları sayesinde gelişir ve çoğalabilir.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Stolon nedir ?

    Toprak yüzeyinde uzanan ve boğumlardan köklenerek yeni bitkiler veren sürünücü gövdedir


    kaynak:floraburada.com

  3. #3
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    02.ubat.2010
    Mesajlar
    9
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: stolon hakkında?

    teşekkürler ama hala anlayabilmiş değilim.cahilliğimin kusuruna bakmayın.ziraatçi yada peyzaj cı değilim.sadece hazır çim mevzusunu araştırmaktayım kendi çapımda.

    şimdi benim öğrenmek istediğim bu stolon çim üretiminde bir yöntem yada bir teknik midir? yoksa çim tohumlarının kendine has bir özelliğimidir?

    yada soruyu daha özelleştireyim:

    "Stolon (kök çeliği) ile uygulamada, 10 - 15 cm uzunluğundaki stolonlar özel bir makine yardımı ile kökler zedelenmeden yerinden sökülür ve yeni dikim alanlarına götürülür."

    bu cümlede anlatılmak istenen nedir acaba?

  4. #4
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    03.Temmuz.2009
    Mesajlar
    16
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: stolon hakkında?

    Sn.Arazi bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim.
    Sn.Akçabey,açıklayıcı bir resim yayınlamış.Bu resimde görüldüğü gibi çim tohumları büyüdükçe stolon uçlarıyla yeni bitkiler vermeye başlarlar.Çoğalırlar.
    (Stolon (kök çeliği) ile uygulamada, 10 - 15 cm uzunluğundaki stolonlar özel bir makine yardımı ile kökler zedelenmeden yerinden sökülür ve yeni dikim alanlarına götürülür.")
    Bu cümlede anlatmak istenilen ise;Rulo çim yetiştiriciliği yapılan alanlardan istenilen metrajda çim kesimi yapılırken ,özellikle stolonlarıyla çoğalmış bitkilerin kesilmesi ve rulo haline getirilmesi esnasında herhengi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için(dağılma gibi) dikkat edilmelidir.
    Ülkemizde büyük rulo çim alanlarında kesim ve diğer işlemler makine ile yapılmaktadır.
    Saygılarımla...

  5. #5
    Zıraat Mühendisi Selahattin YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mays.2008
    Mesajlar
    863
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: stolon hakkında?

    Sayın FESTUCA ARUNDINACEA, mesela festuca arundinacea da stolon bulunur mu? Ya da şöyle sorayım hangi türler stolonla çoüğlamaya devam eder?

  6. #6
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    03.Temmuz.2009
    Mesajlar
    16
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: stolon hakkında?

    Merhaba Selahattin bey.Bu konu hakkında size yardımcı olmak isterdim.Fakat bilgim yok.İnternette araştırıp cevap yazabilirdim fakat,internetteki her bilgiye güvenmiyorum.Ayrıca etik olmayan bir davranış olur.
    Az önceki cevabımda da cümle başında bildiğim kadarıyla diye başlayan bir cümle kurmuştum.
    Ziraat Teknikeriyim ben.Mühendis olan meslektaşlarımızdan konuyu okuyan olursa aydınlatıcı bir bilgi yazacaklarını düşünüyorum.
    Saygılarımla...

Benzer Konular

  1. Biofer hakkında
    Konu Sahibi biofer Forum Gübre Bilgisi
    Cevap: 15
    Son Mesaj : 12.Haziran.2012, 15:34
  2. yer kirazı hakkında
    Konu Sahibi 1963zafer Forum Tanışma Bölümü (Bahcesel'e yeni gelenler! önce buraya uğramanızı tavsiye ed
    Cevap: 84
    Son Mesaj : 20.Nisan.2011, 21:19
  3. Çiçekçilik Hakkında
    Konu Sahibi ÇİĞDEM ALTI Forum Genel Konular (Uygun Başlık Bulamadığınız konular)
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 06.Aralk.2009, 02:28
  4. FİTOPTERA HAKKINDA
    Konu Sahibi uysal Forum Meyvecilik Hastalık ve Zararlıları
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 04.Haziran.2009, 14:48
  5. bonsai hakkında
    Konu Sahibi orcanöbekçi Forum Bahçecilikte sıradışı konular (Topiary-Bonzai-Mozaiculture vs. gibi)
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 03.Kasm.2008, 09:07

Bu Konu için TurkCoderler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306