Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 10 arası kadar sonuc gösteriliyor

Budama ve terbiye şekilleri

Özel Meyvecilik kategorisinde ve Ceviz forumunda Budama ve terbiye şekilleri balkl konuyu grntlyorsunuz.=>
BUDAMA VE TERBİYE ŞEKİLLERİ Ceviz ağacı diğer meyve ağaçlarına uygulanan budama şeklinden biraz daha farklı budanır. Ceviz fazla oranda budama gerektirmeyen bir meyve türüdür. Her yıl uygulanan ve düzensiz yapılan ...

  1. #1
    Administrator
    Üyelik tarihi
    06.Kasm.2007
    Mesajlar
    3,904
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Budama ve terbiye şekilleri

    BUDAMA VE TERBİYE ŞEKİLLERİ


    Ceviz ağacı diğer meyve ağaçlarına uygulanan budama şeklinden biraz daha farklı budanır. Ceviz fazla oranda budama gerektirmeyen bir meyve türüdür. Her yıl uygulanan ve düzensiz yapılan budama verim düşüklüğüne yol açar, çok kuvvetli dal ve sürgün meydana getirmesine neden olur. Birçok meyve türünde meyveler, budanan yıllık sürgünlerde oluşurken, cevizlerde budamadan sonra sürecek dallarda dişi çiçek teşekkül eder. Böylece ceviz ağacında iki yıllık sürgünlerde meyve oluşur.


    Cevizlerde budama ilk bahçe kurulduğunda, sadece boyunlu gözler kesilerek göz budaması şeklinde yapılır. 3'ncü yılda ise şekil verilir (Şekil-10). Daha sonraki yıllarda ise sadece ceviz ağaçlarının ölü ve kuruyan dalları temizlenir. Cevizlerde her yıl budama yapılmaz, ancak ağaçlar birbirine yakın dikilmiş ise seyreltmek için derin bir budama uygulanır. Böylece ağaca yeni bir şekil verilir.


  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    11.Mart.2010
    Mesajlar
    14
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Budama ve terbiye şekilleri

    boyunlu göz tam olarak nerede bulunuyor?

  3. #3
    Banned
    Üyelik tarihi
    23.Ekim.2009
    Mesajlar
    939
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Budama ve terbiye şekilleri


  4. #4
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    13.Austos.2010
    Mesajlar
    5
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Budama ve terbiye şekilleri

    Ceviz budaması ile ilgili(özellikle göz budaması) elinde kamera görüntüleri olan yokmu.Budama konusu görmeyince tam olarak anlaşılmıyor.Ben ağaca zarar vermekten korkuyorum.Görüntüler yayınlanırsa herkes öğrenecektir.Saygılarımla.

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    10.Ocak.2012
    Mesajlar
    4
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Budama ve terbiye şekilleri

    Boyunlu gözle ilgili benim de tereddütlerim var. Yeni dikilmiş bir fidanda boyunlu göz budaması resim yada görüntüsünü paylaşırsanız, birçok insanın kafasındaki soruları gidermiş olur sunuz. Tabii ki benim de...

  6. #6
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    28.Kasm.2010
    Mesajlar
    28
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    yeni dikilmiş fidanlar budamayla ilgili internette tam net bir video bulamadım.

  7. #7
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11.Mart.2010
    Mesajlar
    21
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Soğuk iklimli veya yüksek rakımlı yörelerde göz budaması oldukça riskli arkadaşlar. Düğme göz tam sürerken ani bir soğuk olursa ağacınız ya kurur ya da çok büyük zarar görür. Saygı ve sevgilerimle.

  8. Thanks selsarac thanked for this post
  9. #8
    Zıraat Mühendisi selsarac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Eyll.2006
    Nereden
    stanbul
    Mesajlar
    4,874
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    75
    Downloads
    25
    Uploads
    1
    Alıntı reyta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni dikilmiş fidanlar budamayla ilgili internette tam net bir video bulamadım.
    bahcesel.com videosel servisimizi inceleyin isterseniz. Ana Sayfa - BAHCESELFORUMSEL

  10. #9
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    12.Kasm.2011
    Mesajlar
    4,294,967,275
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Hocam harikasınız teşk.

  11. #10
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    28.Kasm.2010
    Mesajlar
    28
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    farklı konularda 2.mesajım oldu.

    dostlar merhaba,
    2 yıl önce açık köklü dikimini yaptığım cevizlerimin üst kısımları kurumuş durumda.
    ne yapmam gerekir?
    makas ile kuruyan üst kısımlarını kesmeli miyim?
    yorum yapabilir misiniz?

Benzer Konular

  1. Tomruk Biçme şekilleri
    Konu Sahibi forest67 Forum Orman Endüstrisi Mühendisliği ve Ağaç İşleri
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 27.Kasm.2010, 14:02
  2. Meyve Ağaçlarında Budama ve Terbiye Sistemleri
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forum Meyvecilik
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 08.Aralk.2009, 22:45
  3. Asmalarda Terbiye
    Konu Sahibi selsarac Forum Bağcılık
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 30.Mays.2008, 07:32
  4. Genel dikim şekilleri
    Konu Sahibi selsarac Forum Bahçe Tesisi ile ilgili konular..
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 26.Mart.2008, 21:06
  5. Modern Elma Bahçelerinde Uygulanan Dikim Şekilleri
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forum Elma ile ilgili herşey
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 19.Aralk.2007, 11:34

Bu Konu için TurkCoderler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306