Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 25 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 10 arası kadar sonuc gösteriliyor

CHANDLER VE PEDRO FİDAN ÜRETİMİ

Özel Meyvecilik kategorisinde ve Ceviz forumunda CHANDLER VE PEDRO FİDAN ÜRETİMİ balkl konuyu grntlyorsunuz.=>
Merhaba Sayın Bahçesel Üyeleri Kamuda çalışan Mühendisim. Balıkesir Manyas' ta 9 dönüm kapama bahçede 3 yaşında Chandler ve Pedro cevizlerim var. 2011 mart ayında şekil budamalarını yaptım. Budama sonucu çıkarılan ...

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11.Mart.2010
    Mesajlar
    21
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    CHANDLER VE PEDRO FİDAN ÜRETİMİ AŞI KALEMİ SATIŞI

    Merhaba Sayın Bahçesel Üyeleri
    Kamuda çalışan Mühendisim.
    Balıkesir Manyas' ta 9 dönüm kapama bahçede 3 yaşında Chandler ve Pedro cevizlerim var. 2011 mart ayında şekil budamalarını yaptım. Budama sonucu çıkarılan dallardan 2000 adet çöğürlere aşılayarak tüplü fidan ürettim. Ürettiğim fidanları 10 TL den satıyorum. Sertifika istiyorsanız fiyat 13 TL dir. 2012 Mart ayında uygun fiyattan aşı kalemliği de satabilirim. Ekteki resimlerden fidanlarımın 2011-Mayıs ayındaki halini görebilirsiniz. Manyas' a gelebilen olursa fidanlığı gezdirebilirim. Saygılarımla.
    telefonum: 0533-7168646


  2. #2
    Bahcesel.com Editor ubeyd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.Kasm.2007
    Mesajlar
    4,208
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    25
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: CHANDLER VE PEDRO FİDAN ÜRETİMİ

    Diyalogumuz devam etsin.Özellikle CHANDLER çeşidini çok arayıp da bulamayan arkadaşlarımız var.

  3. #3
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    21.Mays.2010
    Mesajlar
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: CHANDLER VE PEDRO FİDAN ÜRETİMİ

    hocam sen ürette, aşı olarak bende alırım. bende ağaçlarımı chandlere çevireceğim. yeni fidan dikmeye pek yerim yok ama, eski ağaçları aşıyla chandlere ve pedroya çevireceğim.

  4. #4
    Zıraat Mühendisi Selahattin YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mays.2008
    Mesajlar
    863
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: CHANDLER VE PEDRO FİDAN ÜRETİMİ

    Bahcesindeki ceviz çeşitlerini değiştirmek isteyenler için Nisan ayında aşı yapmak üzere özellikle chandler ve pedro çeşitleri için yardımcı olabilirim.

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    21.Mays.2010
    Mesajlar
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: CHANDLER VE PEDRO FİDAN ÜRETİMİ

    evet hocam ben aşıyla tüm ağaçları chandler ve pedroya çevireceğim, aşı zamanı burdan bilgi alışverişinde bulunuruz.

  6. #6
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    13.Austos.2010
    Mesajlar
    5
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: CHANDLER VE PEDRO FİDAN ÜRETİMİ

    CHANDLER CEVİZİN TOZLAYICISI PEDRO OLURMU? BİRDE PEDRO CHANDLER CEVİZLERİ BUDAMASI HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ.ÖZELLİKLE GÖZ BUDAMASI NASIL YAPILIYOR? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜERLER.

  7. #7
    Zıraat Mühendisi Selahattin YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mays.2008
    Mesajlar
    863
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: CHANDLER VE PEDRO FİDAN ÜRETİMİ

    Chandler ile bahce kurarker Fernette veya Franquette çeşitleri dölleyici olarak seçilir ancak pedroda nisbeten dölleyici vazife görüyor ama dölleyici ana çeşit denilemez.

    Cevizde daha ziyade aralama ayıklama ve şekil verme budaması yapmak gerekir. ancak Pedro çeşidi özellikle ağır budamayı seviyor ve istiyor.

  8. #8
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    16.Nisan.2010
    Mesajlar
    28
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: CHANDLER VE PEDRO FİDAN ÜRETİMİ

    yaşar hoca chandler için fernette ve fraquette diyor
    bilginiz olsun.


    Chandler ve Fernor çeşitlerinde yanlış tozlayıcı çeşitler kullanıldığı için verimsizlik sorunları yaşanmaktadır.
    Çok verimli olan bu çeşitlerden de verim alamayan yetiştiriciler çaözüm aramaktadırlar

    Doğru çözüm:
    Her iki çeşit için Fernette ve Searche Franquette çeşitleri ve Meylannaise ile yerel tiplerimizden Balkal tipini kullanmalıdırlar

  9. #9
    Zıraat Mühendisi Selahattin YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mays.2008
    Mesajlar
    863
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: CHANDLER VE PEDRO FİDAN ÜRETİMİ

    Evet yazarken yanlış yazmışım frenquette ve fernette çeşitleri ağırlıklı olarak dölleyici çeşit tercihi olmalıdır. Benim bilgimin kaynağıda Yaşar hoca olduğundan teyit etmek istedim.

  10. #10
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    12.Haziran.2008
    Mesajlar
    125
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Downloads
    1
    Uploads
    0

    Cevap: CHANDLER VE PEDRO FİDAN ÜRETİMİ

    Sayın dere1974, manyas merkezmi köylerindenmi?

Benzer Konular

  1. Sertifikalı chandler fidan ve tozlayıcı ?
    Konu Sahibi saudek Forum Ceviz
    Cevap: 30
    Son Mesaj : 21.Kasm.2011, 19:33
  2. fidan üretimi
    Konu Sahibi g16hasan8 Forum Fidan Üretimi ve Satış
    Cevap: 31
    Son Mesaj : 26.Ekim.2011, 20:40
  3. Chandlerin Tozlayıcıları Pedro ve Yalova-3 Olabilir mi?
    Konu Sahibi blanusnatrix Forum Tanışma Bölümü (Bahcesel'e yeni gelenler! önce buraya uğramanızı tavsiye ed
    Cevap: 16
    Son Mesaj : 02.Temmuz.2011, 18:59
  4. Seralarda Kaplı Fidan Üretimi
    Konu Sahibi selsarac Forum Fidanlık Tekniği ve Ağaç Üretimi
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 20.Aralk.2008, 18:26
  5. Kaliteli Tohum ile Fidan Üretimi
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forum Bahcesel ve Tarımsal Haberler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 01.Aralk.2007, 01:46

Bu Konu için TurkCoderler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306