Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 36 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 10 arası kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree2Likes

Chandler ve Pedro Aşı Kalemi

Özel Meyvecilik kategorisinde ve Ceviz forumunda Chandler ve Pedro Aşı Kalemi balkl konuyu grntlyorsunuz.=>
Merhaba Sayın Bahçesel Üyeleri Kamuda çalışan Mühendisim. Balıkesir Manyas' ta 9 dekar kapama bahçede fidanlarını Chandler için sertifika verebilen bir üreticiden temin ettiğim 3 yaşında Chandler ve Pedro cevizlerim var. ...

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11.Mart.2010
    Mesajlar
    21
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Chandler ve Pedro Aşı Kalemi

    Merhaba Sayın Bahçesel Üyeleri
    Kamuda çalışan Mühendisim.
    Balıkesir Manyas' ta 9 dekar kapama bahçede fidanlarını Chandler için sertifika verebilen bir üreticiden temin ettiğim 3 yaşında Chandler ve Pedro cevizlerim var. 2012 mart ayında verim budamalarını yapacağım. Budama sonucu çıkarılan dallardan çok miktarda aşı kalemliğim olacak. Az miktardaki taleplerde 1 TL'den kalem gönderebilirim. Talep çok olursa indirim yapabilirim. Bir kısmını çöğürlere aşılayarak fidan üreteceğim. İlgillenen şahıslar altta verdiğim telefon numaramdan arayabilirler. Manyas' a gelebilen olursa fidanlığı gezdirebilirim. Saygılarımla. Metin DERE
    telefonum: 0533-7168646


  2. #2
    Zıraat Mühendisi Selahattin YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mays.2008
    Mesajlar
    863
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Chandler ve Pedro Aşı Kalemi

    Sevgili dere1974, Ocak sonu Şubat başında kalemleri kesip buzdolabında veya soğuk hava değposunda + 2 - + 4 derecede muhafaza etmeniz gerekir aksi taktirde o kalemleri kullananların çok işine yaramayabilir.

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11.Mart.2010
    Mesajlar
    21
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Chandler ve Pedro Aşı Kalemi

    Sayın Selahattin Yılmaz
    İlginize teşekkür ederim. Yalnız bilmenizi isterim ki geçen yıl 15 Mart tarihinde tepe budamalarını yaptığım gün kesilen kalemlerle aynı gün acemice yaptığım dilcikli aşılarda %85 başarıyla tutma oranı sağladım. Zaten önemli olan aşı yapma tarihinde kalemin uyanmamış olması. Chandler cinsi ceviz geç uyandığı için mart ayında kalem almak sorun yaratmıyor. Aşılı fidan üreten firmaların erken kalem kesip soğuk hava tesislerinde bekletme sebeplerinden birisi aşı zamanı gelince bir de budama işi ile uğraşmayıp zamandan tasarruf yapmak istemeleri. Zaten tepe budamaları için gelen fidancım Muharrem Yavaş Bey' de kalemleri aşı yapmak üzere alıp gitti.
    Saygılarımla.

  4. #4
    Uzmansel.com Arıcılık Danışmanı
    Üyelik tarihi
    08.Mays.2008
    Mesajlar
    1,995
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    42
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Chandler ve Pedro Aşı Kalemi

    Buzdolabından ziyade Kuzeye konulan dere kumunun içine gömülen aşılık kalemler daha iyi oluyor.Zira;Buzdolabında bazen ısı ayarlama ve nem oranında düşüş yada artış olmakta.Bütün meyve ağaç çelikleri asma dahil,Dere kumunun içinde bekletilmesini tavsiye ederim.

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    25.Aralk.2010
    Mesajlar
    6
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Chandler ve Pedro Aşı Kalemi

    AŞI KALEMLERİ KONUSUNDA NET BİLGİ NE OLUYOR O ZAMAN ZİRAAT MÜHENDİSİ SELAHATTİN BEY BU İŞİN UZMANI OLSA GEREK BENİM KANIMCA.. ŞİMDİDEN Mİ TEMİN ETMELİYOZ SONRA YOKSA MI?

  6. #6
    Uzmansel.com Arıcılık Danışmanı
    Üyelik tarihi
    08.Mays.2008
    Mesajlar
    1,995
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    42
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Chandler ve Pedro Aşı Kalemi

    Yöreye ve Ağacın cinsine göre değişir Muhterem...

  7. #7
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    25.Aralk.2010
    Mesajlar
    6
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Chandler ve Pedro Aşı Kalemi

    ÇEŞİT DEĞİŞTİRME AŞISI YAPMAK İÇİN NE ZAMAN KESECEĞİZ VE NASIL KESECEĞİZ AĞAÇLARI...

  8. #8
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    21.ubat.2011
    Mesajlar
    6
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Chandler ve Pedro Aşı Kalemi

    Eğer hala elinizde kalem varsa az miktarda talebim olacak.
    e-mail inize yazdım

  9. #9
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11.Mart.2010
    Mesajlar
    21
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Chandler ve Pedro Aşı Kalemi

    evet şimdilik kalem var

  10. #10
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    21.ubat.2011
    Mesajlar
    6
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Chandler ve Pedro Aşı Kalemi

    kaçtane yollayabileceğinizi ve hesap numaranızı mail adresime yazabilirseniz. Ödemeyi çıkarayım.
    İlginize teşekkür ederim


Benzer Konular

  1. CHANDLER VE PEDRO FİDAN ÜRETİMİ
    Konu Sahibi dere1974 Forum Ceviz
    Cevap: 24
    Son Mesaj : 12.Temmuz.2015, 22:24
  2. PEDRO VE CHENDLER CEVİZ CİNSLERİ HAKKINDA
    Konu Sahibi ramazan05 Forum Cevizle İlgili Sorular
    Cevap: 31
    Son Mesaj : 23.Austos.2014, 10:37
  3. chandler ceviz
    Konu Sahibi tabiatın muhafızları Forum Tanışma Bölümü (Bahcesel'e yeni gelenler! önce buraya uğramanızı tavsiye ed
    Cevap: 22
    Son Mesaj : 18.Ocak.2013, 21:38
  4. CHANDLER CEVİZ
    Konu Sahibi eşkiya Forum Meyve Fidanı Yetiştiriciliği
    Cevap: 10
    Son Mesaj : 11.Kasm.2011, 13:19
  5. Chandlerin Tozlayıcıları Pedro ve Yalova-3 Olabilir mi?
    Konu Sahibi blanusnatrix Forum Tanışma Bölümü (Bahcesel'e yeni gelenler! önce buraya uğramanızı tavsiye ed
    Cevap: 16
    Son Mesaj : 02.Temmuz.2011, 18:59

Bu Konu için TurkCoderler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306