Istanbul Altin Rafineri
+ Konuya Cevap Yaz
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

CEVİZ DİKERKEN ORGANİK GÜBRE KULLANIMI

Meyvecilik Soru ve cevapları kategorisinde ve Cevizle İlgili Sorular forumunda CEVİZ DİKERKEN ORGANİK GÜBRE KULLANIMI başlıklı konuyu görüntülüyorsunuz.=>
MERHABA BENİM ARAŞTIRMALARIMA GÖRE CEVİZ FİDESİNİ DİKERKEN AÇILAN ÇUKURA YAPILAN ANALİZ SONUÇLARINA GÖRE ORGANİK YANMIŞ HAYVAN GÜBRESİ KULLANILIYOR . AMA BİR KAÇ ZİRAAT MÜHENDİSİ KAFAMI KARIŞTIRDI . BANA HİÇ ÇUKUR ...

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    4
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Question CEVİZ DİKERKEN ORGANİK GÜBRE KULLANIMI

    MERHABA BENİM ARAŞTIRMALARIMA GÖRE CEVİZ FİDESİNİ DİKERKEN AÇILAN ÇUKURA YAPILAN ANALİZ SONUÇLARINA GÖRE ORGANİK YANMIŞ HAYVAN GÜBRESİ KULLANILIYOR . AMA BİR KAÇ ZİRAAT MÜHENDİSİ KAFAMI KARIŞTIRDI . BANA HİÇ ÇUKUR AÇMAYA GEREK OLMADIĞINI VE KESİNLİKLE HAYVAN GÜBRESİ KULLANMAMAMI TAVSİYE ETTİLER . KÖKLERİN HAVA ALMASINA NEDEN OLURMUŞ BİRDE BAKTERİ ÜRETİRMİŞ . BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURMUSUNUZ . BEN ŞU ANDA BAHÇEMİ HAZIRLADIM FİDELERİ SİPARİŞ VERİP DİKECEĞİM AMA KAFAM KARIŞTI . ÇUKUR AÇIP HAYVAN GÜBRESİ KULLANAYIMMI YOKSA KULLANMAYAYIMMI ? ???????????????

    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  2. #2
    Moderator
    Üyelik tarihi
    May 2007
    Mesajlar
    75
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: CEVİZ DİKERKEN ORGANİK GÜBRE KULLANIMI

    Yanmış çiftlik gübresi bakteri oluşturmaz ayrıca kök bölgesine biraz toprakla karıştırıp çukur içine atarsanız kök bölgesinin de bir nebzede olsa gübre ile ısıtma sağlamış olursunuz. Dikim sonrası fidanların dikim çukuru üzerinde gezmez ve toprağı sıkıştırmaz iseniz kökler zaten hava alır fidanın tutma olasılığı düşer.

    Siz dikim yaparken çukur içine bir kürek yanmış çiftlik gübresi karıştırınız.

    Arş.gör.Muzaffer İPEK
    Selçuk Üniv. Ziraat Fak.
    Bahçe Bitkileri Bölümü
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  3. #3
    Bahcesel.com Editor ubeyd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    4,113
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    25
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: CEVİZ DİKERKEN ORGANİK GÜBRE KULLANIMI

    Gübreniz yanmamış ahır gübresi ise, fidan dikiminden sonra, fidan etrafına açacağınız su çanağı içersine atabilirsiniz. Su ile birlikte gübrede bulunan besin element aşağıya iner. Ancak yanmamış gübrede yabancı ot tohumu fazla olduğundan fidan etrafında bol ot oluşur.

    Yanmış gübre ise toprakla karıştırarak kök kısmına verebilirsiniz.
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  4. #4
    Kıdemli Üye Behramkale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    465
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: CEVİZ DİKERKEN ORGANİK GÜBRE KULLANIMI

    Sayın Ubeyd
    Yanmış, fermente edilmiş, zararlı ve yaban otlarından arındırılmış, hatta kokusu yok edilmiş hayvan gübresine ne dersiniz?
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2011
    Mesajlar
    8
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: CEVİZ DİKERKEN ORGANİK GÜBRE KULLANIMI

    Necip Dinçer:
    sayın berham kale ben kırşehir ili mucur ilçesinde 70 dekar alanda ceviz
    dikimi yapacağım şu anda çit işi bitti kuyu açıldı elektrik tamam
    çukurlar 150X150X150 cm olarak kazıldı içlerine yanmış koyun güresi 1 er
    el arabası üst toprakla karıştırılıp çukura dolduruldu çukurun üçte
    ikisi boş olarak bırakıldı. seneye mayıs sonunda tüplü fidanlarla dikimi
    gerçekleştireceğim.

    İsterseniz toprak analiz değerlerini de gönderebilirim.
    Behramkale:
    Çok iyi olur. Bekliyorum

    Zir.Müh.Hakan:
    REMZİ BEY,
    ANALİZLERDEN DE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ, TOPRAK :MAKRO VE MİKRO İZ ELEMENTLERİNCE ÇOK ZAYIF AYRICA ORGANİK MADDE DE ÇOK AZ PH VE KİREÇ YÜKSEK.CEVİZ AĞACI İÇİN PH VE KİREÇ PROBLEM DEĞİL.ÖNCELİKLE DİĞER ELEMENTLERİN MUTLAKA TAMAMLANMASI GEREKMEKTE.BU LEONARDİTDEN DAHA ÖNEMLİ.TALEP OLURSA TÜM MAKRO VE MİKRO İZ ELEMENTLERİNİ İÇEREN LEONARDİT İLAVELİ BİR KARIŞIM YAPABİLİRİZ. AZOT-FOSFOR-POTASYUM-ÇİNKO-DEMİR-ORGANİK MADDE-HUMİK&FULVİK ASİT-KÜKÜRT İÇEREN BİR ÜRÜN. BOR İLERLEYEN YILLARDADA VERİLEBİLİR.


    Necip Dinçer:
    Remzi bey keşke önceden sizi tanıma şansım olsaidi
    Ben 70 dekar yerin etrafının tel çiti işini bitirdim. Su kuyusunu açtım elektrik işi tamam
    Tarlaya önceden yani bir ay kadar önce dekara 85 kg toz kükürt serdirdim beraberinde orgüb ün üretimi olan naturel black pelet leoanardit dekara 115 kg olacak şekilde serdirdim.
    Fidan çukurlarını 150X150X150 cm olarak kepçe ilekazdırıp üst toprak ile bir el arabası yanmış koyun gübresini karıştırarak çukura koydurdum çukurların şu anda üçte ikisi boş durumda bekliyor bahara kadar bu şekilde kalacak. Sizden ricam dikim öncesinde ne yapmam ne kullanmam gerektiği bundan sonrasında birlikte ne yapabiliriz???.
    Dediğim gibi keşke sizi bu işleri yapmadan tanımış olsaydım
    İnşallah şu ana kadar yaptıklarımda bir yanlış işlem yapmamışımdır.
    Saygılarımla


    Zir.Müh.Hakan :
    BU AŞAMALARDA BİR PROBLEM YOK. YANMIŞ KOYUN GÜBRESİ TOPRAĞI SICAK TUTACAĞI İÇİN DANABURNU VE KÖK KURTLARI FAMİLYASINDAN KURTÇUKLAR KIŞI BU ÇUKURLARDA GEÇİRMEK İÇİN TOPLANACAK AYRICA YUMURTLAMAMIŞ OLANLAR YUMURTALARINI BU KOYUN GÜBRESİNE BIRAKMAK İSTEYECEKLERDİR. DİKİM ÖNCESİ ÇUKURLARIN İLAÇLANMASINI TAVSİYE EDERİM.
    KÜKÜRT VE LEONARDİT KULLANMAKLA İYİ YAPMIŞLAR. ANCAK DAHA ÖNEMLİSİ MAKRO VE MİKRO İZ ELEMENTLERİN ÇOK AZ OLMASI. MUTLAKA HER AĞAÇ BAŞI DİKİM ÇUKURUNA SIVI ORGANİK HAYVAN GÜBRESİ KULLANMASI MENFAATİNE OLACAKTIR.
    CEVİZ FİDANLARINI BEYAZ PLASTİK BOYA ( 1 su+1 boya ) VEYA KİREÇLİ SU İLE BADANA YAPARAK DİKİM YAPARLARSA YAPRAKSIZ OLAN FİDANLARIN GÜNEŞ VE RÜZGARDAN SU KAYBETMESİNİ VE KURUMASINI ENGELLEMİŞ OLACAKLARDIR.

    SELAMLAR,
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  6. #6
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    Feb 2014
    Mesajlar
    1
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0
    Zir.Müh.Hakan :
    BU AŞAMALARDA BİR PROBLEM YOK. YANMIŞ KOYUN GÜBRESİ TOPRAĞI SICAK TUTACAĞI İÇİN DANABURNU VE KÖK KURTLARI FAMİLYASINDAN KURTÇUKLAR KIŞI BU ÇUKURLARDA GEÇİRMEK İÇİN TOPLANACAK AYRICA YUMURTLAMAMIŞ OLANLAR YUMURTALARINI BU KOYUN GÜBRESİNE BIRAKMAK İSTEYECEKLERDİR. DİKİM ÖNCESİ ÇUKURLARIN İLAÇLANMASINI TAVSİYE EDERİM.
    KÜKÜRT VE LEONARDİT KULLANMAKLA İYİ YAPMIŞLAR. ANCAK DAHA ÖNEMLİSİ MAKRO VE MİKRO İZ ELEMENTLERİN ÇOK AZ OLMASI. MUTLAKA HER AĞAÇ BAŞI DİKİM ÇUKURUNA SIVI ORGANİK HAYVAN GÜBRESİ KULLANMASI MENFAATİNE OLACAKTIR.



    CEVİZ FİDANLARINI BEYAZ PLASTİK BOYA ( 1 su+1 boya ) VEYA KİREÇLİ SU İLE BADANA YAPARAK DİKİM YAPARLARSA YAPRAKSIZ OLAN FİDANLARIN GÜNEŞ VE RÜZGARDAN SU KAYBETMESİNİ VE KURUMASINI ENGELLEMİŞ OLACAKLARDIR.

    SELAMLAR,




    syn hakan bey ben 12 dönümlük bir cevez bahcesi kurmak üzereyim
    hayvan güpresinden vaz geçti,m sizin yazılarınız ğörünce fceviz fidanını sırta sık dikim yapacağım fakat leonardit fidan başına kaç kila ve nasıl uyğulamam gerekiyor sizinle nasıl tl görüşe bilirim cevabınızı saglam_ecz hotmailadresine atarsanız sevinirim tşk
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  7. #7
    Kıdemli Üye Behramkale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    465
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0
    Sayın Bozkırosman mesajımı mail adresinize yoladım. İyi akşamlar
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

+ Konuya Cevap Yaz

Benzer Konular

  1. gübre kullanımı
    Konu Sahibi akcabey Forumsel.com Gübre Bilgisi
    Cevap: 10
    Son Mesaj : 07.05.10, 16:05
  2. Neden Organik Hayvancılık ve Organik Ürün Kullanımı ?
    Konu Sahibi ubeyd Forumsel.com Organik Tarım Bilgileri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 10.11.08, 21:03
  3. ILANSEL.COM'dan KITLIK KAPIDA. KITLIĞA TEK ÇÖZÜM. ENZİMLİ GÜBRE TARA ORGANİK GÜBRE İL
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forumsel.com ILANSEL'e Son eklenen İlanlar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 10.06.08, 11:50
  4. ILANSEL.COM'dan KITLIK KAPIDA. KITLIĞA TEK ÇÖZÜM. ENZİMLİ GÜBRE TARA ORGANİK GÜBRE İL
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forumsel.com ILANSEL'e Son eklenen İlanlar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 03.06.08, 13:51
  5. ILANSEL.COM'dan KITLIK KAPIDA. KITLIĞA TEK ÇÖZÜM. ENZİMLİ GÜBRE TARA ORGANİK GÜBRE İL
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forumsel.com ILANSEL'e Son eklenen İlanlar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 03.06.08, 13:51

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306