Istanbul Altin Rafineri
+ Konuya Cevap Yaz
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Kaç tavuk kaç metre kareye?

UZMANSEL.COM Danışmalık Servisi kategorisinde ve Genel Hayvancılık Soruları forumunda Kaç tavuk kaç metre kareye? başlıklı konuyu görüntülüyorsunuz.=>
arkadaslar su anda 2 tane horoz 20 tane de light sussex tavugum var... 9m2lik bir kapali kumesleri ve serbestce girip cikabildikleri 20m2 lik bir bahceleri var..bahcesini dere kumu yapacagim...4 tarafi ...

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2010
    Mesajlar
    4
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Kaç tavuk kaç metre kareye?

    arkadaslar
    su anda 2 tane horoz 20 tane de light sussex tavugum var...
    9m2lik bir kapali kumesleri ve serbestce girip cikabildikleri 20m2 lik bir bahceleri var..bahcesini dere kumu yapacagim...4 tarafi da telle cevrili ve ustude ayni sekilde telle kapali acik alanin..(malum catalca tarafinda cok fazla yirtici kus tavuklarima musallat olmak istiyor...

    bir kac sorum olacak...

    birincisi..



    2 farkli kapali alanim ve onunde bahce yapabilecegim yer var...

    1 tanesini boyutu 2.8m*1.78 tavan yuksekligide 1.70...onunde de 15mr alan var (bu hali hazirdaki light ssuzexlerime bitisik ama bahceleri ayri) bu kadar kapali bi alanda ne kadar tavuk orta boy yetistirilir? (belkide light sussexlerle doldururum orayida) ama su an sanki zibrit , orpington ve hamburg arasida gidip geliyorum

    2inci yerin ise 4.55m*1.7m onundede 20m2 acik alan var...
    burayi ortadan ikiye bolup (bahceler dahil) brahma ve dev cochin yetistirmeyi dusunuyorum? ikiye bolununce yaklasik 4 m2 yer cikiyor kapali olarak...kac brahma kac dev cochin olur acaba? bu bolumlerde tavan yuksekligi gayet iyi 2.80 gibi...

    bunun yani sira...tavsiyeleriniz varsa lutfen paylasin...

    acaba ufak olan yerde keklik mi yetistirsem?
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  2. #2
    Uzmansel.com Arıcılık Danışmanı
    Üyelik tarihi
    May 2008
    Mesajlar
    1,938
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    42
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Kaç tavuk kaç metre kareye?

    Evet..Öncelikle cevabınız biraz gecikti,bunun için kusura kalmayınız.Size acizane bazı önerilerim olacak.Öncelikle bir kümesde iki horoz bulundurmayınız.Ayrıca;bulundurmak istediğiniz her üç ırkıda ayrı yerlerde besleyeniz yada gezme esnasında aralarında horoz bulundurmayınız.Kümeslere tüneklik yani tavukların çıkacağı,çıtadan yada ahşap tercihimdir yerleri unutmayınız.1,7o cm bence yeterli.Tabanın peton olmasına özen gösteriniz.Gelelim kaç kanatlı hesabına:Bence bir tavuk için 0,50 metre kare alan bir tavuk için yeterlidir.Ancak;bu geceletme ve kış şartlarında geçerlidir.Bu alanın imkanlar dahilinde genişletilmesi önerilir.Ayrıca;dikkat etmeniz en önemli konu;vahşi hayvanlardan,gelincik ve sansardır.kolay gelsin,başarılar dileğimle...
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  3. #3
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2010
    Mesajlar
    4
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Kaç tavuk kaç metre kareye?

    tskler cevabiniz icin...

    simdilik soyle yapmaya karar verdim...

    7m2 kapali alan( onunde kapisi olan) ve 30m2 bahcelik kisima 17 tane light sussex tavuk ve 2 tane horoz koyacagim

    5.9m2 lik ikinci bolume 7 tane polish tavuk ve bir adet polish horoz...onunde 10mr lik bahcesi var ayri

    5.9 m2 lik ikinci alana 7 tane dev cochin tavuk ve bir adet dev cochin horoz koyacagim onunde 10 mrlik bahcesi var yine ayri...

    7m2 lik dorduncu alanada 7 ader brahma tavuk ve 1 adet brahma horoz koyacagim (onunde 20mr lik hbahcesi var

    light sussex ve polishler icin 1.70cm yuksekligine tunek yapmayi planliyorum ve yuvarlak agac govdesinden...

    brahma ve dev cochinler icinse yukseklik de yarimda ihtiyacim var keza bu hayvanlar biraz agirlar...kac yukseklige yapmam gerekir tuneklerini...

    birde istanbul catalcadaki ciftligime altlik icin (talas) yardima ihtiyacim var ..nerden bulabilirim acaba
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  4. #4
    Uzmansel.com Arıcılık Danışmanı
    Üyelik tarihi
    May 2008
    Mesajlar
    1,938
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    42
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Kaç tavuk kaç metre kareye?

    Bence susexler yani ilklerin yeri biraz dar olmuş,diğerleri gayet iyi.Ayrıca yukarda bahsetdiğim gibi eğer horozların ikiside erginse,birini ayırınız.Sebebine gelince,bunlardan birisi mutlaka diğerine üstün gelecek ve onu sık,sık dövecek ve pusturacaktır.Diğer yandan;Hakim horoz her tavuğun üstüne çıktığında öteki buna mani olacak ve çıkacak yumurtaların dölsüz olma riski olacaktır.Gelelim dev horoz ve tavuklara,bu hayvanlar ırkları gereği,iri ve ağır kümes hayvanlarıdır.Hem etli,hemde gösterişlidirler.Ancak;2 yıldan sonra etleri sertleşir.Bu nedenle,kesimleri buna göre ayarlanmalı ve pişirilmede mutlaka düdüklü tencere tercih edilmelidir.Tünek yüksekleğine gelince:Size acizane önerim;Yerinizde olsam ahşapdan üç tane yan yana tünek yapardım.İlkinin yüksekliği yerden 50 cm,ikincisi,75 cm,üçüncüsü ise 150 cm.her tünek arasındadaki mesafeyide 30 cm yapardım.Bu arada,bu sitenin forumseldeki Yumurta Trampasıyla ilgili yazımı okuyunuz.Talaşa gelince:Ben İstanbulda ikamet etmediğimden,size herhangi bir adres veremiyeceğim.Ancak;Mobilya üreticileri yada marangozlardan temin edebilirsiniz.Kolay gelsin,başarılar dileğimle....
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

+ Konuya Cevap Yaz

Benzer Konular

  1. Tavuk Yetiştiriciliği - Tavuk Irkları ve Sınıflandırılması
    Konu Sahibi akcabey Forumsel.com Özel Hayvancılık
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 28.11.08, 23:25
  2. ILANSEL.COM'dan 4 METRE CİVARINDA SATILIK MAVİ LADİN
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forumsel.com ILANSEL'e Son eklenen İlanlar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 05.08.08, 14:00
  3. ILANSEL.COM'dan 4 METRE CİVARINDA SATILIK MAVİ LADİN
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forumsel.com ILANSEL'e Son eklenen İlanlar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 05.08.08, 00:10
  4. ILANSEL.COM'dan 2 METRE leylandi 10 ytl ( 300 adet mevcut )
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forumsel.com ILANSEL'e Son eklenen İlanlar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 07.06.08, 20:41
  5. Deniz seviyesi 1,5 metre yükselebilir
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forumsel.com Çevre Haberleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 17.04.08, 23:33

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306