Toplam 9 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 9 arası kadar sonuc gösteriliyor

domates tohumu çimlendirme

Sebzecilik kategorisinde ve Genel Sebzecilik forumunda domates tohumu çimlendirme balkl konuyu grntlyorsunuz.=>
evde bır saksıya koyun gübresi ve kum karıstırıp domates patlıcan tohumu ektım oda ısısı 20 derecede sabit 20 gün oldu tık yok çimlenme için ne yapılmalı ekim zamanı yakında başlayacak ...

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    25.Ocak.2010
    Mesajlar
    12
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    domates tohumu çimlendirme

    evde bır saksıya koyun gübresi ve kum karıstırıp domates patlıcan tohumu ektım oda ısısı 20 derecede sabit 20 gün oldu tık yok çimlenme için ne yapılmalı ekim zamanı yakında başlayacak o zamana kadar bari fideleri çıkartalım


  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    24.ubat.2009
    Mesajlar
    17
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: domates tohumu çimlendirme

    Ben fide üretiyorum. Domates le patlıcan aynı çimlenmez. Domatesi ayrı patlıcanı ayrı saksıda deneyin
    Toprağı saksıya koyduktan sonra hafif bastırın tohumları dikin üzerine 1 santim yaptığınız topraktan serpin ılık suyla bolca sulayın. Üzerini inca naylonla kaptın. Varsa kalorüfr peteyinin üstüne bırakıp çimlenmesini bekleyin. 1 Haftada domates 15-20 gündede biber patlıcan çimlenir.
    Takip edin çimkenmeyi gördüyünüz anda naylonları üzerinden alın.

  3. #3
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    03.Mart.2010
    Mesajlar
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: domates tohumu çimlendirme

    çimlenme hızını artırmak için de nemli ılık bir beze arasına tohumları koyun 8 saat bekletin sonra ekin arkadaşındedği gibi bu cıkışı hızlandırır

  4. #4
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    02.Austos.2009
    Mesajlar
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: domates tohumu çimlendirme

    ilk önce tohumları ılık suda iki gün ısalayın kırılma olcak tır çatlama yani sonra herhangi bir çoraba koyun ondan sonra bir çay bardağı suyla ıslatın ve çoraba düğüm atın tohumlar dağılması diye daha sonra bir havlu gibi bişeye sarın sobanın veya kaloriferin hemen yanına koyun patlamaya başlıycaktır 3 günde eğer kurusa azdaha ıslatın uç göstermesine yakın toprak kum yanmış gübreye karıştırın üstünü sırf gübreyle kapatın nemliyse 10 gün suvermeden çıkmasını bekleyin büyüdüzaman torbalara şaşırtın hava sıcaklığı 15 derece üstüne çıkınca ekebilirsiniz kolay gelsin

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    09.Kasm.2009
    Mesajlar
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: domates tohumu çimlendirme

    Bu değerli bilgileri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz, bu anlattıklarınız [hr]MAYDONOZ tohumları içinde geçerlimidir,
    saygılarımla,
    Fethi Demirel
    538 655 39 07
    54fethi@gmail.com

  6. #6
    Zıraat Mühendisi Selahattin YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mays.2008
    Mesajlar
    863
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: domates tohumu çimlendirme

    Sevgili sebzecilik yetiştiricileri,

    Domates tohumları 20C de 3-8 günde çimlenmediyse tohumu değiştirerek ekimi yenileyiniz.

    Patlıcan tohumları 20C de 7-15 günde çimlenmediyse tohumu değiştirerek ekimi yenileyiniz.

    Mydonoz tohumları 10-40 günde çimlenmediyse tohumu değiştirerek ekimi yenileyiniz.

  7. #7
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    02.Austos.2009
    Mesajlar
    8
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: domates tohumu çimlendirme

    MAYDONOZ HAKKINDA BİLGİM YOK FETHİ BEY

  8. #8
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    14.Mart.2010
    Mesajlar
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: domates tohumu çimlendirme

    fasuyenin 1000 dane ağırlığı, 1 gr daki tohum sayısı,domateste optimum çimlenme,çimlenme süresi. biberdeki çimlenme süresi,kavundaki çimlenme süresi,havuç çimlenme süresi

  9. #9
    Kayıtsız Üye
    Guest

    Lightbulb

    su oksijen sıcaklık çimlenmenin faktörleridir toprağa ekin açık havada balkonda bahçede vs. suyunu hergün verin açık hava olduğu için oksijenlemek basit 2 günde bir toprağı karıştırın ve sulayın sıcaklık güneş bir yere koyarsanız en fazla 1 hafta sürer

Benzer Konular

  1. mezarlık servisi tohumu çimlendirme
    Konu Sahibi süreyyaçetin Forum Fidan Üretimi ve Satış
    Cevap: 16
    Son Mesaj : 20.Temmuz.2015, 09:04
  2. Cevap: 0
    Son Mesaj : 30.Ekim.2009, 05:29
  3. domates tohumu
    Konu Sahibi a.kaya09 Forum Sebzecilik Soruları
    Cevap: 13
    Son Mesaj : 13.Temmuz.2008, 13:32
  4. Atatürk Havalimanı'nda 100 Bin YTL Değerinde Kaçak 'Hibrit Domates' Tohumu Ele Geçirildi
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forum Bahcesel ve Tarımsal Haberler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 18.Aralk.2007, 21:55
  5. Domates Tohumu Üretimi Beklentisi
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forum Bahcesel ve Tarımsal Haberler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 01.Aralk.2007, 05:24

Bu Konu için TurkCoderler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306