Toplam 8 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 8 arası kadar sonuc gösteriliyor

ortancalara nasıl renk verilir...

 BAHÇE/ PEYZAJ BÖLÜMÜ Katagorisinde ve  Her Türlü Bahçe Bakımı Konuları Forumunda Bulunan  ortancalara nasıl renk verilir... Konusunu Grntlemektesiniz.=>10 kök ortancam var bunların değişik renklerde olması için ne yapmam gerekiyor?...

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    14.Mays.2008
    Mesajlar
    3
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Exclamation ortancalara nasıl renk verilir...

    10 kök ortancam var bunların değişik renklerde olması için ne yapmam gerekiyor?


  2. #2
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    03.ubat.2009
    Mesajlar
    131
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: ortancalara nasıl renk verilir...

    Ben ortancalarıma hazır gübre (rengine göre) veriyorum. Ancak pahalı. Evde yapılan bazı karışımlar var. Uzmanlar detayları yazarlar. Belkide formda yazılıdır.

  3. #3
    Zıraat Mühendisi selsarac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Eyll.2006
    Nereden
    stanbul
    Mesajlar
    4,874
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    75
    Downloads
    25
    Uploads
    1

    Cevap: ortancalara nasıl renk verilir...

    Bahçıvan MP,bunu çok güzel uzun uzun ortancaları anlattığı sayfada kısaca izah etmiş.

    Toprağınız asitliyse pembeleştirmek için ya kireç serpin ya da güvercin, tavuk gübresi dökün.Çok koyu pembe-kırmızı tonlar için bir kova suya biraz sirke ilave edin…Bakalım sonuç istediğiniz gibi olmuşmu?.

    Devamını okumak için;Gölgeliklerin renkli çiçekleri, ortancalar | Bahcevan MP tıklayınız.


    Toprağına demirsulfat katarsanız çiçekleri mavi olur. Kırmızı topraklı yerlerde kendiliğinden mavi çiçeklidir. Çünkü kırmızı toprakta demir bileşikleri vardır. Oradan bir ortanca fidanı alıp normal bir toprakta yetiştirirseniz açacaği çiçek pembe olacaktır.
    Evet, asitli toprakta ortanca çiçekleri daha canlı renkte olur: Soluk pembe olacağına canlı ve koyu bir pembe renginde olur. Toprağının asitlendirilmesi için bazı şeyler yapmak gerekiyor. Mesela birisi asitli toprak seven çiçeğinin dibine domates püresi koymuş ve çok iyi sonuç almış. Çok sık yapmak gerekmez. Limon suyunun daha iyi olduğunu söyleyenler var. Bir bardak su için bir damla limon suyu ölçüsü ile yapılmalı. Çiçek rengi için gereken uygulamaları çiçek tomurcukları belirdiği zaman yapabilirsiniz. Çivit hiç duymadım. Ortancanın mavi çiçekli olması demir bileşikleri olan toprak çeşitlerinin bir sonucudur. Çivit ise bildiğim kadarıyla bitkisel bir toz boyadır.Ortanca | E. Ali

  4. #4
    Zıraat Mühendisi selsarac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Eyll.2006
    Nereden
    stanbul
    Mesajlar
    4,874
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    75
    Downloads
    25
    Uploads
    1

    Cevap: ortancalara nasıl renk verilir...

    Bahçıvan MP,bunu çok güzel uzun uzun ortancaları anlattığı sayfada kısaca izah etmiş.

    Toprağınız asitliyse pembeleştirmek için ya kireç serpin ya da güvercin, tavuk gübresi dökün.Çok koyu pembe-kırmızı tonlar için bir kova suya biraz sirke ilave edin…Bakalım sonuç istediğiniz gibi olmuşmu?.

    Devamını okumak için;Gölgeliklerin renkli çiçekleri, ortancalar | Bahcevan MP tıklayınız.


    Toprağına demirsulfat katarsanız çiçekleri mavi olur. Kırmızı topraklı yerlerde kendiliğinden mavi çiçeklidir. Çünkü kırmızı toprakta demir bileşikleri vardır. Oradan bir ortanca fidanı alıp normal bir toprakta yetiştirirseniz açacaği çiçek pembe olacaktır.
    Evet, asitli toprakta ortanca çiçekleri daha canlı renkte olur: Soluk pembe olacağına canlı ve koyu bir pembe renginde olur. Toprağının asitlendirilmesi için bazı şeyler yapmak gerekiyor. Mesela birisi asitli toprak seven çiçeğinin dibine domates püresi koymuş ve çok iyi sonuç almış. Çok sık yapmak gerekmez. Limon suyunun daha iyi olduğunu söyleyenler var. Bir bardak su için bir damla limon suyu ölçüsü ile yapılmalı. Çiçek rengi için gereken uygulamaları çiçek tomurcukları belirdiği zaman yapabilirsiniz. Çivit hiç duymadım. Ortancanın mavi çiçekli olması demir bileşikleri olan toprak çeşitlerinin bir sonucudur. Çivit ise bildiğim kadarıyla bitkisel bir toz boyadır.Ortanca | E. Ali

  5. #5
    Uzmansel.com Bitki Besleme Danışmanı
    Üyelik tarihi
    20.Kasm.2007
    Mesajlar
    473
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    7
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: ortancalara nasıl renk verilir...

    ortanca çiçek açtıktan sonra bunu yapmaya kalkmayın lütfen mümkünse nisan başında toprak ph sını değiştiriniz ama ondan sonra hep ph sı 5,5 ve altında olan suloama suyu kullanınız unutmayınız ph = hidrojen iyonlarının oh iyonları üzerine - logoritmasıdır saygılarımla

  6. #6
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    02.Eyll.2010
    Mesajlar
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: ortancalara nasıl renk verilir...

    ortancaları renklendirmenin bir yoluda, bir kova suyun içine kırmızı/mavi dolma kalem mürekkebi karıştırp, bu suyla ortancaları sulamaktır. Mürekebin yogunluğuna göre çeşitli tonlarda mavi/kırmızı ortancalar elde edilir.

  7. #7
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    20.Mart.2011
    Mesajlar
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: ortancalara nasıl renk verilir...

    Çiçiğin hangi döneminde bu renklendirici suyu vermemiz gerekir?

  8. #8
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    12.Nisan.2011
    Mesajlar
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: ortancalara nasıl renk verilir...

    bu limonlu suyla mürekkepi aynı anda kullansam olur mu ? odew war da
    wea hangısınde daha kısa sonuc alırm...

Benzer Konular

  1. Hibe hangi konuları kapsar? Nelere hibe verilir?
    Konu Sahibi selsarac Forum Mevzuat
    Cevap: 5
    Son Mesaj : 10.Ekim.2011, 21:45
  2. Balıklarda Renk Maddeleri ve Pigmentasyon
    Konu Sahibi akcabey Forum Su Ürünleri ve Balıkçılık
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 27.Kasm.2008, 23:58
  3. Toprakta Renk
    Konu Sahibi selsarac Forum Toprak Bilgisi - Topraksız Tarım
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 06.Austos.2008, 22:27
  4. Nasıl gübrelemeliyim?
    Konu Sahibi hatije Forum Bitki Besleme ve Gübreleme Soru ve Cevapları
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 21.Mays.2008, 22:34
  5. Isıya Göre Renk Değiştiriyor
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forum Bahcesel ve Tarımsal Haberler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 29.Kasm.2007, 18:59

Bu Konu için TurkCoderler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306