Istanbul Altin Rafineri
+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

KİRAZ SİNEĞİ

Özel Meyvecilik kategorisinde ve Kayısı, Kiraz ve Vişne Yetiştiriciliği forumunda KİRAZ SİNEĞİ başlıklı konuyu görüntülüyorsunuz.=>
ZARAR ŞEKLİ VE EKONOMİK ÖNEMİ: Larvalar meyvelerin etli kısmında beslenerek bir kısım meyvelerin zamanından önce olgunlaşarak dökümüne neden olurlar. Hasat edilen kurtlu meyveler kalitesi düşük olduğundan pazar değeri de düşük ...

  1. #1
    Bahcesel Super Moderator
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    575
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    6
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    KİRAZ SİNEĞİ

    ZARAR ŞEKLİ VE EKONOMİK ÖNEMİ:
    Larvalar meyvelerin etli kısmında beslenerek bir kısım meyvelerin zamanından önce olgunlaşarak dökümüne neden olurlar. Hasat edilen kurtlu meyveler kalitesi düşük olduğundan pazar değeri de düşük olur.
    Zararı çoğunlukla orta ve bilhassa Haziranda olgunlaşan geç çeşitlerde görülür. Yağışlı ve günlük sıcaklıkların ortalama 16-18 C üzerinde, özellikle 20 C nin üzerindeki sıcak günler sayısı fazla ise zarar oranı yüksek olur. Ülkemizde Ege, Marmara ve Karadeniz, Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde yaygındır.

    Kiraz ve vişnelerde zararlı olur.

    MÜCADELESİ :
    1-Kültürel önlemler :
    Kiraz sineği mücadelesinde önemli olan kültürel önlemleri, şu şekilde sıralayabiliriz:
    • Kurtlu kirazlar toplanıp, derin çukurlara gömülmelidir.
    • Eylül, ekim aylarında toprak 30-50 cm derinliğinde işlenerek, pupaların toprak yüzüne çıkarılıp ölmesi sağlanmalıdır.
    • Ağaç üzerinde (özellikle uç dallarda) bırakılan meyveler bulaşma kaynağı olabileceği için, hasat sırasında ağaçlarda hiç meyve bırakılmamalıdır. Ayrıca olgun meyvelerin aynı zamanda hasat edilmesine özen gösterilmelidir.
    • Bahçe tesis ederken, Kiraz sineği erginlerinin çıkışından önce olgunlaşan erkenci kiraz çeşitleri tercih edilmelidir.
    • Bahçeler, Kiraz sineğine dayanıklı kiraz çeşitleri ile kurulmalıdır.
    • Kiraz bahçelerine veya yakınına, bu zararlının konukçusu olan yabani kiraz ve Lonicera türleri dikilmemelidir.

    2-Kimyasal Mücadele
    Kimyasal mücadele, başlangıç popülasyon yoğunluğu tuzak başına haftada 10 erginden fazla yakalanan bahçelerde yapılır. Kimyasal mücadele, zehirli yem dal ilaçlaması ve kaplama ilaçlama olmak üzere iki şekilde uygulanır.
    - Zehirli yem kısmi dal ilaçlaması : Popülasyonun yüksek seyretmediği ve kiraz sezonunun yağışsız geçtiği yıllarda ve bölgelerde tavsiye edilir. Ağaçların güney kısmında, ağacın büyüklüğüne göre 1-3 dalın yaprakları iyice ilaçlanır. İlaçlamada iri zerrecikler halinde püskürtme yapan kalın memeye (2-3 mm) sahip, düşük basınçlı sırt pülverizatörü kullanılır.
    - Kaplama ilaçlama : Bahçede meyve tutan kiraz ağaçlarının tamamı ilaçlanır. İlaçlama, tuzaklarda ilk ergin sinek görüldükten sonra en geç 1 hafta içinde ve erkenci çeşitte meyvelere ben düştüğü zaman yapılır.

    Fenolojik gözlemler önemlidir. Meyvelere ben düştüğü ( tatlı su yürüdüğü ) devrede ilaçlamaya başlamak için uygun bir dönemdir. Bu gözlem erkenci çeşide göre yapılmalıdır.
    Etkili madde adı ve oranı Formülasyon Tipi Doz (Preparat/100 lt su)
    Bromophos, 360 g/l EC 125 ml
    Malathion, 650 g/l EC 100 ml
    Malathion, 190 g/l EC 300 ml
    Malathion, %25 WP 250 g
    Formothion, 336 g/l EC 150 ml
    Diazinon, 630 g/l EC 75 ml
    Diazinon, 185 g/l EC 200 ml
    Trichlorphon, 600 g/l EC 100 ml
    Fenthion, 525 g/l EC 125 ml
    Fenitrothion, 550 g/l EC 150 ml

    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Mesajlar
    15
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: KİRAZ SİNEĞİ

    bu sene havalardan dolayı yaptığımız bütün ilaçlamalar kötü etkileniyor.12.06.2011 tarihinde ilaçlama yaptım ama 7-8 saat sonra çok etkili yağış oldu. ve sanırım yağışlar sürekli olarak cumaya kadar devam edecek yeni bir ilaçlama yapmam gerekir mi ? attığım ilaca 1 ton suya 1 kg şeker ve yarım kilo pekmez karıştırdım. yayıcı yapıştırıcıyı o gün içinde ilçeden almayı unuttuğum için siz hangisini önerirsiniz. bana kaliteli bir yayıcı yapıştırıcı tavsiye edebilir misiniz ?
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  3. #3
    Kıdemli Üye Behramkale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    460
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: KİRAZ SİNEĞİ

    Zararlılarla mücadelede doğal yöntem
    Böcek bilimi konusunda doktorası bulunan, başarılı araştırma ve yayım çalışmalarıyla tanıdığım Ziraat Mühendisi Füsun Tezcan müthiş bir kitap yazmış. Kitabın adı “börtü böcek için doğa dostu öneriler ve ev yapımı ilaçlar”. Kitabın boyutları kolayca ceket cebine girecek kadar. Çok iyi bir baskı yapılmış. Böceklerin çok güzel renkli fotoğrafları var. Kolayca tanıyacaksınız. Kitabın özelliği çiftçi ve doğa dostu olması. Evde karşılaştığımız böcek ve zararlılar da konu edinilmiş. Salık verilen ilaçları kolayca her yerde bulabileceğiniz malzemelerden kendiniz yapabileceksiniz. İlaçlar hem ucuz oluyor, hem de doğaya ve insana zarar vermiyor.

    Bu kitapta, bahçe ve evlerinizde sıkça karşılaştığınız böcek ve diğer hayvansal canlılardan zararlı ve yararlı olanlar tanıtılıp, yaşamları ve yönetimleriyle ilgili önemli bilgiler verilmiş. Ayrıca hastalıkların ve yabancı otların yönetimi, yeşil gübreleme, kompost oluşturma ve örtüleme gibi konularda da ek bilgiler sunulmuş.

    Bu kitabı okuyarak, zehirli tarım ilaçlarına başvurmadan bazısı binlerce yıldır bilinen doğa dostu pratik yöntemleri uygulayabilir ve arapsabunu, soğan, sarımsak, ısırgan otu, acı biber gibi doğal maddelerle ev yapımı ilaçları kolayca hazırlayıp, bu zararlıları yönetmek için kullanabilirsiniz. Bu şekilde, verilen yöntemleri kendi başınıza uygulayabilir duruma gelecek ve bu bilgileri bir anahtar gibi kullanarak insan eliyle bozulan doğadaki dengenin düzelmesine katkı yapmanın mutluluğunu yaşayacaksınız.

    Yazarın kitabının sunuşunda yazdığı şu sözler onun doğa ve topluma karşı ne kadar sorumluluk duyduğunu ortaya koyuyor. Şunları söylemiş:

    “Yaklaşık 10–12 bin yıllık tarımsal üretim sürecinin son 50–60 yıllık döneminde kimyasal yolla üretilen çok zehirli tarım ilaçlarının yoğun ve bilgisiz kullanımı, doğadaki dengeleri altüst ederek, çok ciddi çevresel sorunlar ortaya çıkarmıştır. Gelinen noktada sadece tarım ilaçları ve yapay kimyasallara dayalı bir tarımın sürdürülebilir olmadığı açıkça görülmektedir.”

    Dr. Tezcan’ın kitabından bir örnek vermek istiyorum.

    Reçete 1

    Sarımsak –acı biber karışımı

    Dört diş sarımsak dövülerek ezilir

    Üzerine iki çay kaşığı sıvı yağ eklenir, karıştırılır

    Daha sonra bir çay kaşığı acı toz biber eklenir ve tekrar karıştırılır

    Bir litre su bu karışıma yavaşça karıştırılarak dökülür

    Bu şekilde kapalı kapta bir gün bekletilir

    Tülbentten süzülerek dört litre suya karıştırılarak uygulama yapılır

    Uygulama alanı büyükse, aynı oranlarda daha fazla ilaç hazırlanır

    Bu ilaç;
    -Beyaz sinekler
    -Yaprak bitleri
    -kırmızı örümcekler,
    -kelebek larvaları
    -Salyangoz ve sümüklü böcekleri bahçeden uzaklaştırır
    -Süs bitkileri ve sebzelerde kullanılır.
    Bu böcekleri tanımak için kitaptaki çok iyi çekilmiş fotoğraflara bakacaksınız.
    Kitapta bu reçeteye benzer 33 reçete var.

    Bu kitabın doktora sahibi bir bilim insanı tarafından yazıldığını hatırlatmak isterim. Çiftçilerimizin de çeşitli böcek, zararlı ve hastalıklara karşı çözümleri olduğunu biliyoruz. Farklı önerileri olanlar bunları yazara gönderilerse sanırım çok memnun olacaktır.

    Kitaptaki bilgilerin üretim m ali yetlerini düşürmek ve sağlıklı bir çevre yaratmak isteyen kişiler ve topluluklar için çok yararlı olacağını düşünüyorum.

    Konu ile ilgili tüm profesyonellere, tarım üreticilerine, ev bahçesi yapanlara kitabı salık veriyorum. İletişim için
    [Üyelerimiz Mesaj Yazmadan, Misafirlerimiz Kayıt Olmadan Linkleri GöremezlerÜcretsiz Kayıt İçin Tıklayınız ! ] email adresini kullanabilirsiniz.

    Yazar: Tayfun Özkaya



    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  4. #4
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Mesajlar
    15
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: KİRAZ SİNEĞİ

    Alıntı Behramkale Nickli Üyeden Alıntı [Üyelerimiz Mesaj Yazmadan, Misafirlerimiz Kayıt Olmadan Linkleri GöremezlerÜcretsiz Kayıt İçin Tıklayınız ! ]
    Zararlılarla mücadelede doğal yöntem

    Böcek bilimi konusunda doktorası bulunan, başarılı araştırma ve yayım çalışmalarıyla tanıdığım Ziraat Mühendisi Füsun Tezcan müthiş bir kitap yazmış. Kitabın adı “börtü böcek için doğa dostu öneriler ve ev yapımı ilaçlar”. Kitabın boyutları kolayca ceket cebine girecek kadar. Çok iyi bir baskı yapılmış. Böceklerin çok güzel renkli fotoğrafları var. Kolayca tanıyacaksınız. Kitabın özelliği çiftçi ve doğa dostu olması. Evde karşılaştığımız böcek ve zararlılar da konu edinilmiş. Salık verilen ilaçları kolayca her yerde bulabileceğiniz malzemelerden kendiniz yapabileceksiniz. İlaçlar hem ucuz oluyor, hem de doğaya ve insana zarar vermiyor.

    Bu kitapta, bahçe ve evlerinizde sıkça karşılaştığınız böcek ve diğer hayvansal canlılardan zararlı ve yararlı olanlar tanıtılıp, yaşamları ve yönetimleriyle ilgili önemli bilgiler verilmiş. Ayrıca hastalıkların ve yabancı otların yönetimi, yeşil gübreleme, kompost oluşturma ve örtüleme gibi konularda da ek bilgiler sunulmuş.

    Bu kitabı okuyarak, zehirli tarım ilaçlarına başvurmadan bazısı binlerce yıldır bilinen doğa dostu pratik yöntemleri uygulayabilir ve arapsabunu, soğan, sarımsak, ısırgan otu, acı biber gibi doğal maddelerle ev yapımı ilaçları kolayca hazırlayıp, bu zararlıları yönetmek için kullanabilirsiniz. Bu şekilde, verilen yöntemleri kendi başınıza uygulayabilir duruma gelecek ve bu bilgileri bir anahtar gibi kullanarak insan eliyle bozulan doğadaki dengenin düzelmesine katkı yapmanın mutluluğunu yaşayacaksınız.

    Yazarın kitabının sunuşunda yazdığı şu sözler onun doğa ve topluma karşı ne kadar sorumluluk duyduğunu ortaya koyuyor. Şunları söylemiş:

    “Yaklaşık 10–12 bin yıllık tarımsal üretim sürecinin son 50–60 yıllık döneminde kimyasal yolla üretilen çok zehirli tarım ilaçlarının yoğun ve bilgisiz kullanımı, doğadaki dengeleri altüst ederek, çok ciddi çevresel sorunlar ortaya çıkarmıştır. Gelinen noktada sadece tarım ilaçları ve yapay kimyasallara dayalı bir tarımın sürdürülebilir olmadığı açıkça görülmektedir.”

    Dr. Tezcan’ın kitabından bir örnek vermek istiyorum.

    Reçete 1

    Sarımsak –acı biber karışımı

    Dört diş sarımsak dövülerek ezilir

    Üzerine iki çay kaşığı sıvı yağ eklenir, karıştırılır

    Daha sonra bir çay kaşığı acı toz biber eklenir ve tekrar karıştırılır

    Bir litre su bu karışıma yavaşça karıştırılarak dökülür

    Bu şekilde kapalı kapta bir gün bekletilir

    Tülbentten süzülerek dört litre suya karıştırılarak uygulama yapılır

    Uygulama alanı büyükse, aynı oranlarda daha fazla ilaç hazırlanır

    Bu ilaç;
    -Beyaz sinekler
    -Yaprak bitleri
    -kırmızı örümcekler,
    -kelebek larvaları
    -Salyangoz ve sümüklü böcekleri bahçeden uzaklaştırır
    -Süs bitkileri ve sebzelerde kullanılır.
    Bu böcekleri tanımak için kitaptaki çok iyi çekilmiş fotoğraflara bakacaksınız.
    Kitapta bu reçeteye benzer 33 reçete var.

    Bu kitabın doktora sahibi bir bilim insanı tarafından yazıldığını hatırlatmak isterim. Çiftçilerimizin de çeşitli böcek, zararlı ve hastalıklara karşı çözümleri olduğunu biliyoruz. Farklı önerileri olanlar bunları yazara gönderilerse sanırım çok memnun olacaktır.

    Kitaptaki bilgilerin üretim m ali yetlerini düşürmek ve sağlıklı bir çevre yaratmak isteyen kişiler ve topluluklar için çok yararlı olacağını düşünüyorum.

    Konu ile ilgili tüm profesyonellere, tarım üreticilerine, ev bahçesi yapanlara kitabı salık veriyorum. İletişim için [Üyelerimiz Mesaj Yazmadan, Misafirlerimiz Kayıt Olmadan Linkleri GöremezlerÜcretsiz Kayıt İçin Tıklayınız ! ] email adresini kullanabilirsiniz.

    Yazar: Tayfun Özkaya


    kitap ile ilgili mesaj attım verdiğiniz mail adresine. akdeniz üniversitesinde bahçe bitkileri bölümünde okuyorum. sizinde bildiğiniz üzre alanda çalışmadan fazla bir bilgi birikiminiz olmuyor ben kendimi geliştirmeye çalışıyorum. kiraz sineğine kimyasal mücadele yaptığımı söyledim ama üstüne 6-7 saat sonra yağmur yağdı bir üst mesajımda konuyu yazdım lütfen ilgilenir misiniz ?
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  5. #5
    Kıdemli Üye Behramkale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    460
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: KİRAZ SİNEĞİ

    Sayın Gandy
    Kimyasal ürünlerden mümkün olduğu kadar uzak duruyorum. Organik önlemler yazısı bir siteden elime geçti bilgisayarımda saklıyordum. Böyle bir konu açılınca benimde bir katkım olsun istedim. Bir çok ürün yağmurdan etkileniyor ve yeniden yapmak gerekiyor. Yapıştırıcılar hakkında hiç bir bilgim yok. Bu konuda size yardımcı olamam.
    Ben organik olan kaliteli toz, granül leonardit ile sıvı, toz, granül büyükbaş hayvan gürbeleri işini yapmaktayım.
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  6. #6
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Mesajlar
    15
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: KİRAZ SİNEĞİ

    peki organik gübre olarak seri üretimde misiniz ?
    solucan kompostu hakkında hiç bir bilginiz var mı ?
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  7. #7
    Kıdemli Üye Behramkale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2010
    Mesajlar
    460
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: KİRAZ SİNEĞİ

    Alıntı gandy Nickli Üyeden Alıntı [Üyelerimiz Mesaj Yazmadan, Misafirlerimiz Kayıt Olmadan Linkleri GöremezlerÜcretsiz Kayıt İçin Tıklayınız ! ]
    peki organik gübre olarak seri üretimde misiniz ?
    solucan kompostu hakkında hiç bir bilginiz var mı ?
    Organik gübre (leonardit ve büyükbaş hayvan) seri üretimimiz devam etmektedir.
    Solucan kompostu hakkında Sayın Kadir Eray'ın yazılarını takip etmekteyim. Szi de Kadir beyin yazılarını takip ederseniz bilgilenirsiniz.
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  8. #8
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    220
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: KİRAZ SİNEĞİ

    Konumuz Kiraz Sineği olduğuna göre, hiç olmazsa kendisini de tanıyalım.

    [Üyelerimiz Mesaj Yazmadan, Misafirlerimiz Kayıt Olmadan Linkleri GöremezlerÜcretsiz Kayıt İçin Tıklayınız ! ]
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  9. #9
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    220
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: KİRAZ SİNEĞİ

    Alıntı gandy Nickli Üyeden Alıntı [Üyelerimiz Mesaj Yazmadan, Misafirlerimiz Kayıt Olmadan Linkleri GöremezlerÜcretsiz Kayıt İçin Tıklayınız ! ]
    bu sene havalardan dolayı yaptığımız bütün ilaçlamalar kötü etkileniyor.12.06.2011 tarihinde ilaçlama yaptım ama 7-8 saat sonra çok etkili yağış oldu. ve sanırım yağışlar sürekli olarak cumaya kadar devam edecek yeni bir ilaçlama yapmam gerekir mi ? attığım ilaca 1 ton suya 1 kg şeker ve yarım kilo pekmez karıştırdım. yayıcı yapıştırıcıyı o gün içinde ilçeden almayı unuttuğum için siz hangisini önerirsiniz. bana kaliteli bir yayıcı yapıştırıcı tavsiye edebilir misiniz ?
    Sayın gandy.
    Hangi ilacı kullandığınızı belirtebilir misiniz?
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  10. #10
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Mesajlar
    15
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: KİRAZ SİNEĞİ

    Alıntı Cumhur Tonba Nickli Üyeden Alıntı [Üyelerimiz Mesaj Yazmadan, Misafirlerimiz Kayıt Olmadan Linkleri GöremezlerÜcretsiz Kayıt İçin Tıklayınız ! ]
    Sayın gandy.
    Hangi ilacı kullandığınızı belirtebilir misiniz?
    THIACLOPRID etken maddesi CALYPSO SC 480 bayern şirketinin ilacını kullandım. ve 7-8 saat sonra yağmur yağdı ve o günden beri sizde biliyorsunuz hergün yağış alıyor. ilaç etkisini gösterir mi yoksa yeni bir ilaçlamaya gerek var mı ?
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

+ Konuya Cevap Yaz

Benzer Konular

  1. Sertifikalı Kiraz fidanları - Kiraz meyvesi çeşit kataloğu
    Konu Sahibi selsarac Forumsel.com Meyve Çeşitleri Kataloğu
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 29.09.10, 12:13
  2. Soğan Sineği
    Konu Sahibi Cumhur Tonba Forumsel.com Sebze ve Yem Bitkileri Zararlıları
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 20.01.09, 19:56
  3. FASULYEDE YEŞİLKURT, KIRMIZIÖRÜMCEK ve TOHUM SİNEĞİ
    Konu Sahibi ubeyd Forumsel.com Sebze ve Yem Bitkileri Zararlıları
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 19.11.08, 18:33
  4. Zeytin Sineği (Bactrocera oleae Gmelin)
    Konu Sahibi akcabey Forumsel.com Zeytin
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 24.09.08, 14:04
  5. yaprak galeri sineği
    Konu Sahibi a.kaya09 Forumsel.com Bitki Koruma Genel Konular
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 19.04.08, 23:32

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306