Istanbul Altin Rafineri
+ Konuya Cevap Yaz
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Çilek sebze mi? meyve mi ? neden?

ZIRAAT/TARIM BÖLÜMÜ kategorisinde ve Sebzecilik forumunda Çilek sebze mi? meyve mi ? neden? başlıklı konuyu görüntülüyorsunuz.=>
SN ARKADAŞLAR BİR ÖGRENCİ ARKADAŞIN MESAJI: Belki çok klasik bir soru olacak ama bir ziraat mühendisi öğrencisi olarak bir hocamızın sormuş olduğu ÇİLEK sebze midir yoksa meyvemidir sorusuna olan cevapsız ...

  1. #1
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    3,904
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    6
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Çilek sebze mi? meyve mi ? neden?

    SN ARKADAŞLAR BİR ÖGRENCİ ARKADAŞIN MESAJI:

    Belki çok klasik bir soru olacak ama bir ziraat mühendisi öğrencisi olarak bir hocamızın sormuş olduğu ÇİLEK sebze midir yoksa meyvemidir sorusuna olan cevapsız kalmamın verdiği merak ile sitede yapmış olduğum araştırmalarda sizin yayınlamış olduğunuz genel sebze tanımı konusunda çilek bir sebze sınıfında iken genel meyvecilik tanımı konusunda da meyve olarak geçmektedir. Bu sorunun tam olarak cevabını yine sizden alabileceğimi düşünerek size bu mesajı atıyorum. şimdiden vereceğiniz cevap için size TEŞEKKÜR lerimi sunarım..

    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    1
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Çilek sebze mi? meyve mi ? neden?

    bende zeytin sebze midir ?, meyve midir? diye sormuştumm hocamız.. o endüstriyel ürün demişti
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  3. #3
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    19
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Çilek sebze mi? meyve mi ? neden?

    biyolojik açıdan hepsi meyve çünkü döllenmeden sonra yumurtalık dokusunun etlenmesiyle oluşuyorlar.Sadece yumurtalıktan oluşmuş ise gerçek meyve(ör. erik),oluşuma çiçeğin başka kısımlarıda katılmışsa yalancı meyve(ör. elma, çilek) tek bir dişi organdan oluşmuşsa basit, birçok dişi organdan oluşmuşsa bileşik meyve (böğürtlen) olarak adlandırıyoruz. Sebze dediğimiz şeyler ise bitkilerin kök ,gövde,yaprak,çiçek,meyve gibi kısımları olabiliyor. Meyveler çiçekli bitkilerin dişi organlarından oluşan yapılar açık tohumluların kozalaklarıda meyve.
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  4. #4
    Administrator
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    3,904
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    6
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Çilek sebze mi? meyve mi ? neden?

    ziratcilardan bu konuda yazacak kimse yok mu arkadaşşş?
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    19
    Post Thanks / Like
    Dosyasel
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Çilek sebze mi? meyve mi ? neden?

    biyoloji öğretmeninin(mezuniyeti İ.Ü Biyoloji yani biyolog)beğenmediniz galiba?
    Sayın ziyaretçimiz, hayatınızı değiştirmenize sadece bir adım kaldı. Hemen şimdi, Türkiye'nin en kaliteli tarım ve bahçe forumuna ücretsiz kayıt olarak en özgün ve güncel bilgilerin titizlikle sunulduğu, 63.000 den fazla üyesi ile 40'tan fazla akademisyenin desteklediği, 8 yıldır aralıksız sizler için yayın yapan sitemize sadece 20 saniyede ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Unutmayın bu gün burada olmanız bir tesadüf değildir çünkü evrende tesadüfe yer yoktur.

+ Konuya Cevap Yaz

Benzer Konular

  1. Meyve Ağaçları Neden Budanır?
    Konu Sahibi ubeyd Forumsel.com Budama
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 09.11.08, 16:34
  2. Sebze Yetiştiriciliğinde Fide Kullanmak Neden Önemlidir?
    Konu Sahibi akcabey Forumsel.com Genel Sebzecilik
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 30.10.08, 23:08
  3. Sebze -meyve Karışımı Vitaminli Meyve Suyu
    Konu Sahibi akcabey Forumsel.com GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİLERİ
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 14.06.08, 22:35
  4. Neden bodur meyve?
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forumsel.com Meyvecilik
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 18.12.07, 11:15
  5. WWF'ye göre, kuraklık hububatta 1.7 milyar YTL, sebze-meyvede ise 750 milyon YTL zarara neden oldu
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forumsel.com Bahcesel ve Tarımsal Haberler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 30.11.07, 11:40

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306