-
zararlı otla kesin mücadele
Meyva bahçemizin sınır bölgelerinde bol miktarda sarmaşık , böğürtlen tarzı çalılar vardı.Bunları 2 sene önce kepçe ile kökletip sahayı temizledik ancak yer yer bu sene kök salmaya başladılar. Kimyasal kullanmak istemiyorum zira meyve bahçesine de dolaylı da olsa zararı olacaktır . Mekanik çözümler ise çok kalıcı olamıyor ya da yüksek maliyetli oluyor.
Bu konuda farklı ve zararsız bir tür dikimi veya önerisi olan var mı ?
-
Cevap: zararlı otla kesin mücadele
kimyasal ilaçlar kullanmak istemiyorsanız derin sürümden başka seçeneğiniz yok.
-
Ben bu yıl Yabancı ot naylonu kullanaçağım.Kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim.Saygılar
-
Yabancı ot naylonu denilen toprak üzerine siyah renginde ışık geçirmeyen naylonların kullanılmasıdır. Siyah ışık geçirmeyen naylonlar yabancı ot çıkmasına mani olmasına rağmen toprakta solarizasyon etkisi yapması nedeni ile toprakta bulunan bazı faydalı bakteri veya mikroorganizmaların ölmesine ve siyah naylon altında zararlı bakteri oluşmasına da neden olmaktadır. Yani bir taraftan bir faydasını görür iken diğer taraftan zararları da ortaya çıkmaktadır.
-
Ubeyd hocam en iyisi her tarafa beton atcan sadece ağaçların dibi boşkalacak....Ne ayrık kalır ne sarmaşık.....
-
-
-
Fermantasyona tabii tutulmamış, yaban otlarınadan ve zararlılardan arındırılmamış hayvan gübresi kullandığınız müddetçe otlardan kurtulamazsınız. Ucuz hayvan gübresi kullanayım derken yaban otlarıyla mücadelede ayırdığınız zaman ve masrafı hesaba katmazsınız böyle olur. Bütün bitkilerin suya ihtiyaçı vardır. Mümkünde istemediğniz bitkilerin suyunu kesin kendi kendine kuruyacaktır.
-
Benim bahçede kamış var kökü ta derinlere suya kadar iniyor nasıl kurtulurum varmı acaba çaresi.
Bu Konu İçin Etiketler