Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 10 arası kadar sonuc gösteriliyor

Salyangoz ve Sümüklü Böcekler

Zararlılarla Mücadele Bilgileri kategorisinde ve Tarla Bitkileri Zararlıları forumunda Salyangoz ve Sümüklü Böcekler balkl konuyu grntlyorsunuz.=>
Tanımı ve Zarar Şekli: Salyangoz ve sümüklü böceklerin 3 türü vardır. Salyangozlarda vücudu örten bir kabuk bulunur. Kabuk üzerinde 5 adet spiral vardır. Sümüklü böceklerin vücutları çıplaktır. Tarla sümüklü böceği ...

  1. #1
    Bahcesel.com Editor ubeyd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.Kasm.2007
    Mesajlar
    4,208
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    25
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Salyangoz ve Sümüklü Böcekler

    Tanımı ve Zarar Şekli: Salyangoz ve sümüklü böceklerin 3 türü vardır. Salyangozlarda vücudu örten bir kabuk bulunur. Kabuk üzerinde 5 adet spiral vardır.

    Sümüklü böceklerin vücutları çıplaktır. Tarla sümüklü böceği 30-60 mm boyunda vücudunun üzeri siyah çizgili, esmer veya kiremit rengindedir.

    Kışı dinlenerek geçirirler. İlkbaharda faaliyete geçerler. Toprakta açmış oldukları 8-10 cm derinlikteki çukurlara 60-70 yumurta bırakırlar. Genellikle başkalaşım yoktur.

    Tarla ve bahçelerde kültür bitkilerinin yaprak, sürgün ve meyvelerini kemirmek suretiyle zararlı olurlar. Kemirdikleri yaprakların yalnızca damarları kalmaktadır. Populasyon yoğunluğuna bağlı olarak ekonomik önemde zarar oluşturabilirler.

    Yurdumuzun çok sıcak bölgeleri dışında hemen her yerinde bulunmaktadırlar.

    Salyangoz ve sümüklü böcekler yazlık sebzelerde, fidanlarda, turunçgil ile birçok meyve ve orman ağaçlarında, buğday, arpa, tütün, patates, çilek ve süs bitkilerinde zararlı olurlar.

    Mücadelesi:

    Kültürel Önlemler:

    İlkbaharda populasyon yoğunlukları az olduğu durumlarda toplanıp imha edilmelidir. Dış ülkelerde yenilebilen salyangoz türü olduğunda toplanan salyangozlar değerlendirilebilir. Kültür bitkilerinin içinde ve çevresinde yabancı ot temizliğine önem verilmelidir.

    İlaçlı Mücadele:

    Hazır yem, avuçta sıkıldığı zaman dağılmayacak kadar su ile ıslatılarak akşam üzeri salyangoz ve sümüklü böceklerin zararlı olduğu alanlara 2 metre ara ile kümeler halinde dağıtılır. Yem dağıtılmadan önce ilaçlanacak alan sulanırsa salyangoz ve sümüklü böceklerin daha çabuk bu alanlara gelmesi sağlanır ve uygulama daha etkili olur.

    Helimacide
    5-6 kg.

    Metadex
    4-5 kg.

    Salyangosid
    4-5 kg.



    Salocid
    4-5 kg.

    Kimtoks
    4-5 kg.

  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    10.Haziran.2008
    Mesajlar
    15
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Salyangoz ve Sümüklü Böcekler

    Alıntı ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tanımı ve Zarar Şekli: Salyangoz ve sümüklü böceklerin 3 türü vardır. Salyangozlarda vücudu örten bir kabuk bulunur. Kabuk üzerinde 5 adet spiral vardır.

    Sümüklü böceklerin vücutları çıplaktır. Tarla sümüklü böceği 30-60 mm boyunda vücudunun üzeri siyah çizgili, esmer veya kiremit rengindedir.

    Kışı dinlenerek geçirirler. İlkbaharda faaliyete geçerler. Toprakta açmış oldukları 8-10 cm derinlikteki çukurlara 60-70 yumurta bırakırlar. Genellikle başkalaşım yoktur.

    Tarla ve bahçelerde kültür bitkilerinin yaprak, sürgün ve meyvelerini kemirmek suretiyle zararlı olurlar. Kemirdikleri yaprakların yalnızca damarları kalmaktadır. Populasyon yoğunluğuna bağlı olarak ekonomik önemde zarar oluşturabilirler.

    Yurdumuzun çok sıcak bölgeleri dışında hemen her yerinde bulunmaktadırlar.

    Salyangoz ve sümüklü böcekler yazlık sebzelerde, fidanlarda, turunçgil ile birçok meyve ve orman ağaçlarında, buğday, arpa, tütün, patates, çilek ve süs bitkilerinde zararlı olurlar.

    Mücadelesi:

    Kültürel Önlemler:

    İlkbaharda populasyon yoğunlukları az olduğu durumlarda toplanıp imha edilmelidir. Dış ülkelerde yenilebilen salyangoz türü olduğunda toplanan salyangozlar değerlendirilebilir. Kültür bitkilerinin içinde ve çevresinde yabancı ot temizliğine önem verilmelidir.

    İlaçlı Mücadele:

    Hazır yem, avuçta sıkıldığı zaman dağılmayacak kadar su ile ıslatılarak akşam üzeri salyangoz ve sümüklü böceklerin zararlı olduğu alanlara 2 metre ara ile kümeler halinde dağıtılır. Yem dağıtılmadan önce ilaçlanacak alan sulanırsa salyangoz ve sümüklü böceklerin daha çabuk bu alanlara gelmesi sağlanır ve uygulama daha etkili olur.

    Helimacide
    5-6 kg.

    Metadex
    4-5 kg.

    Salyangosid
    4-5 kg.

    Salocid
    4-5 kg.

    Kimtoks
    4-5 kg.
    merhaba benim bahcemi sarmış durumdalar yaklaşık 250 metrekare. Burada verdiğiniz kilo bilgileri nedir. 100 metre için mi?

  3. #3
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Mesajlar
    7
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Salyangoz ve Sümüklü Böcekler

    helimacide yeminden hazılayıp dedğiniz gibi koyduk. yeme toplanmaya başladılar,ama öncesinde sulama yapmadığımız için yawaş etki ediyo sanrım.1 hafta oldu ilacı yapalı yeme gelen salyojgozlar az miktarda.

  4. #4
    Bahcesel.com Editor ubeyd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.Kasm.2007
    Mesajlar
    4,208
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    25
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Salyangoz ve Sümüklü Böcekler

    Havalar biraz soğudu salyangozların hareket kabiliyeti azalmış olmalı. Zeminin nemli olması salyangozun daha fazla yer değiştirme isteğini uyandırdığından hazırlanan yemi bulması daha kolay olur

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Mesajlar
    7
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Salyangoz ve Sümüklü Böcekler

    anlıyorum çok teşekkür ederim,bu yem onları öldürüyormu yoksa sadece yeme gelmesini mi sağlıyor ve bizde yeme toplanan salyongozlarımı topluyoruz.ilacın üzerinde bunla ilgili bişey yazmıyor.sadece nasıl atılcağını yazmışlar.???

  6. #6
    Bahcesel.com Editor ubeyd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.Kasm.2007
    Mesajlar
    4,208
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    25
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Salyangoz ve Sümüklü Böcekler

    İlaçlı yemi yiyen ölür.Eğer ilaca geldi ise toplamanıza gerek kalmaz.

  7. #7
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    18.Haziran.2009
    Mesajlar
    494
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Salyangoz ve Sümüklü Böcekler

    Bizim bahçede de çok salyangoz var. Birde şu var salyangozun olduğu yerde ateş böceğide çok oluyor. Wikipedia da bakmıştım ateş böcekleri nektarin ve salyangozla besleniyormuş bizim bahçede durum bu...
    Bahçesinde çokça salyangoz olan arkadaşlar ateş böceğide varmı gözlemlesinler burdan yazsınlar bir zahmet. Sadece bizim bahçedemi bu durum var yoksa, diğer bahçelerde de aynı şekilde mi onu öğrenmiş oluruz.

  8. #8
    Banned
    Üyelik tarihi
    23.Ekim.2009
    Mesajlar
    939
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Salyangoz ve Sümüklü Böcekler

    Bos yere ugrasma melekler atesli olmaz Salyongoz

  9. #9
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    18.Haziran.2009
    Mesajlar
    494
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Salyangoz ve Sümüklü Böcekler

    Bu nasıl cevap anlıyamadım

  10. #10
    Banned
    Üyelik tarihi
    23.Ekim.2009
    Mesajlar
    939
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: Salyangoz ve Sümüklü Böcekler

    Ustad eger ates çikartiyorsa seytandir o Salyangozlarlan bagini ilk defa duyuyorum ama ekolojik sistemde her yasam biçimi biririne bagli oldugu için bir baglilik olabilir.

Benzer Konular

  1. Salyangoz
    Konu Sahibi selsarac Forum Zararlılarla Mücadele Bilgileri
    Cevap: 9
    Son Mesaj : 30.Haziran.2011, 07:22
  2. Yazıcı Böcekler
    Konu Sahibi selsarac Forum Zararlılarla Mücadele Bilgileri
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 25.Nisan.2009, 14:01
  3. mandarinde salyangoz
    Konu Sahibi tubatubatuba Forum BİTKİ HASTALIK VE ZARARLILARIYLA MÜCADELE SORU VE CEVAPLARI
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 31.Mays.2008, 14:29
  4. bocekler
    Konu Sahibi ibrahim simsek Forum Genel Konular (Uygun Başlık Bulamadığınız konular)
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 03.Mays.2008, 23:10
  5. Salyangoz Denizdeki Dengeyi Bozdu
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forum Bahcesel ve Tarımsal Haberler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 30.Kasm.2007, 04:31

Bu Konu için TurkCoderler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306