Toplam 7 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 7 arası kadar sonuc gösteriliyor

TSP Triple süper fosfat

Gübre Bilgisi kategorisinde ve Ticari Gübreler forumunda TSP Triple süper fosfat balkl konuyu grntlyorsunuz.=>
Terkibinde %42-44 civarında suda eriyebilen fosfor asidi vardır. Bu gübre daha çok gri veya kirli beyaz renkte granül halinde bulunur. Uzun süre rutubetli yerlerde saklandığında su çekerek topaklaşır. TSP gübresi ...

  1. #1
    Tarim Bahce Peyzaj Danismanligi
    Üyelik tarihi
    24.Mays.2008
    Mesajlar
    158
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    TSP Triple süper fosfat

    Terkibinde %42-44 civarında suda eriyebilen fosfor asidi vardır. Bu gübre daha çok gri veya kirli beyaz renkte granül halinde bulunur. Uzun süre rutubetli yerlerde saklandığında su çekerek topaklaşır. TSP gübresi ekim veya dikimden hemen önce veya ekim esnasında toprağa verilmeli, tohum kök derinliğine gömülmelidir.

    Triple süper fosfat gri veya beyaz renkli granüller halindedir. Fosfor ihtiyacının karşılanması için tüm bitkilerde (hububat, meyve, sebze, mısır, pamuk, ayçiçeği, fındık, bağ, muz vs.) taban gübresi olarak kullanılır. Ekim / dikim ile birlikte ya da öncesinde, tohum veya kök derinliğine uygulanmalıdır. Yapısında bulunan fosfor bitkinin ilk gelişim döneminde çok gereklidir; kök oluşumu ve gelişimini teşvik eder. Eş zamanlı ve kuvvetli çiçeklenmeyi sağlar.



    T.S.P Fosfor bakımından zayıf ya da orta olan topraklarda yetişen tüm bitkilerde kullanılabilir. İhtiyaçtan az T.S.P verilirse kök oluşumu zayıflar, bitki bodur kalır, verim düşer, yapraklar ya da yaprak kenarları mor, tütün, pamuk gibi bitkilerde anormal koyu yeşil bir renk alır. Patates yumrularında kahverengi lekeler oluşur.

    T.S.P hafif asit özellikte bir gübre türü olduğundan nötr ya da kireçli topraklarda etkisi azdır. Bünyesinde bulunan fosfor suda kolay çözündüğünden etkisini çabuk gösterir.

    T.S.P taban gübresi olarak kullanılır. Erken verilirse içindeki fosfor topraktaki kireç ve diğer maddelerle birleşerek yararsız hale gelir. Ekimden veya dikimden sonra verilmesi halinde yüzeyde kalır, etkisi olmaz. Bu nedenle ekim veya dikimden hemen önce ya da ekim-dikim sırasında verilmelidir.

  2. #2
    Member
    Üyelik tarihi
    20.Aralk.2008
    Mesajlar
    35
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: TSP Triple süper fosfat

    Sayın bahcedanışmanı, TSP yi üç yaşinda zeytin fidanı dikiminde kullanmak istiyorum. Toprağa ne oranda karıştırmalıyım ve yanmış hayvan gübresi ile uygulayabilirmiyim.Teşekürler.

  3. #3
    Zıraat Mühendisi selsarac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Eyll.2006
    Nereden
    stanbul
    Mesajlar
    4,874
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    75
    Downloads
    25
    Uploads
    1

    Cevap: TSP Triple süper fosfat

    Yanmış hayvan gübresi ile karıştırabilirsiniz. Bilimsel veriler ve daha detaylı bilgiler için yukarıda bulunan hızlı arama kutusuna zeytin yazmanız yeterlidir.

  4. #4
    Zıraat Mühendisi selsarac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Eyll.2006
    Nereden
    stanbul
    Mesajlar
    4,874
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    75
    Downloads
    25
    Uploads
    1

    Cevap: TSP Triple süper fosfat

    Yanmış hayvan gübresi ile karıştırabilirsiniz. Bilimsel veriler ve daha detaylı bilgiler için yukarıda bulunan hızlı arama kutusuna zeytin yazmanız yeterlidir.

  5. #5
    Kıdemli Üye MASSEY FERGUSON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Ekim.2010
    Mesajlar
    321
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: TSP Triple süper fosfat

    Diaminyum Fosfat ile Triple Süper Fosfat arasında ne fark var acaba? Forumda araştırdım ikiside taban gübresi olarak geçiyor. Benim bir ceviz bahçem var içinde 40 civarında ve 5-6 yaşında fidanlar var. Gübreleme yapmak istiyorum triple süper fosfat önerilmiş ama elimde DAP var.

    İkiside yakın değer gübre mi? Bunu kullanmalı mıyım? İkisi arasında ne fark var. Birde bu bahçem için ne zaman ve ne gübreler kullanmalıyım?

  6. #6
    Uzmansel.com Arıcılık Danışmanı
    Üyelik tarihi
    08.Mays.2008
    Mesajlar
    1,995
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    42
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: TSP Triple süper fosfat

    Sn Traktörcü;İki gübre arasında elbetde fark bulunmaktadır. Triple Süper fosfat sadece fosforlu gübredir.DAP olarak tabir edilen gübre;Kompoze gübredir.Yani 100 kg DAP'da,diğer bir tabirle DiAmunyum Fosfat karışımında:18 kgN(Azot);46Kg P2O5 terkipli fosfor ihtiva etdiği söylenebilir.Bünyesinde bulunan fosforun büyük bir kısmı suda eriyebilir.DAP Gübresi;buğday tarımında Anadoluda aranılan bir taban gübresidir.Ancak;Bütün bitkilere usulünce verilirse çok faydalar sağlar.Ancak...Bütün gübrelerin verilme şartı Toprak Tahlilidir.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

  7. #7
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    05.Aralk.2011
    Mesajlar
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Smile Cevap: TSP Triple süper fosfat

    2yaşındaki elmaya nekadar triple süper fosfat vermel
    iyim

Benzer Konular

  1. Su tasarrufu icin super bir yontem:
    Konu Sahibi imported_admin Forum Atık Yönetimi ve Geri kazanım (recycling)
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 25.ubat.2010, 15:56
  2. Süper Organik gübre????
    Konu Sahibi denizakvaryumu Forum Bahçe ve Bitki Meraklıları Lokali
    Cevap: 27
    Son Mesaj : 27.Temmuz.2009, 07:22
  3. DAP Diamonyum Fosfat
    Konu Sahibi Bahcedanismani.com Forum Ticari Gübreler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 30.Temmuz.2008, 00:36
  4. ILANSEL.COM'dan Sıvı Gübremiz süper....
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forum ILANSEL'e Son eklenen İlanlar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 18.Temmuz.2008, 12:40

Bu Konu için TurkCoderler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306