Toplam 9 adet sonuctan sayfa başı 1 ile 9 arası kadar sonuc gösteriliyor

TORF Nedir?

Temel Tarımsal Bilgiler kategorisinde ve Toprak Bilgisi - Topraksız Tarım forumunda TORF Nedir? balkl konuyu grntlyorsunuz.=>
TORF Torf, nemli ve çok yağış alan yaz sıcaklarının düşük olduğu bölgelerde, göl yatakları, bataklık ve benzeri su altındaki arazilerde yetişen bitkilerin su dibinde çökerek hava ile ilişkisi kesilmiş bir ...

  1. #1
    Zıraat Mühendisi selsarac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Eyll.2006
    Nereden
    stanbul
    Mesajlar
    4,874
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    75
    Downloads
    25
    Uploads
    1

    TORF Nedir?

    TORF
    Torf, nemli ve çok yağış alan yaz sıcaklarının düşük olduğu bölgelerde, göl yatakları, bataklık ve benzeri su altındaki arazilerde yetişen bitkilerin su dibinde çökerek hava ile ilişkisi kesilmiş bir ortamda yıllarca çürüyüp birikmesiyle oluşur. %100 doğal bir malzemedir. Hacim ağırlığı düşük, su tutma kapasitesi ve organik madde miktarı çok yüksektir. Ülkemizde çıkarılan torflar genellikle asit reaksiyonlu olup Ph'sı 4–6,5 arasında değişmektedir. Kullanıldığı ortamda suyun ve gübrenin bitkiye yavaşça ve düzenli bir şekilde verilmesini sağlar. Genellikle rengi sarı, kahverengi ve siyah olabilen torf kullanıldığı alanlarda bitki kök gelişim hızını arttırır. Gübrenin topraktan yıkanarak kaybolmasını önler. Toprağın uzun süreli nemli kalmasını ve gevşemesini sağlar.


  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    12.Austos.2010
    Mesajlar
    6
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: TORF Nedir?

    Topraksız tarımda torf,kokpit,vermikulit,leonardit,funda torağı,humus,pomza gibi bir karışım kullansak yine de besin eriyiğine gereksinim var mı?

    Teşekkürler

  3. #3
    Bahcesel.com Editor ubeyd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.Kasm.2007
    Mesajlar
    4,208
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    25
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: TORF Nedir?

    Yukarıda saydıklarınızın hiç birisi bitki besini yönünden yeterli değildir. Bunun için mutlaka besin verilmelidir.

  4. #4
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    06.Ekim.2008
    Mesajlar
    18
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: TORF Nedir?

    teşekkürler Selsaraç arkadaşım bilgilendirdiniz ama biz kent yaşıyanlar nereden temın edebılırız?çiçekçilere sordum kestane topragı vermekte mesela kocaman bır bahceden temın edecek en yakın yer neresıdir? nerede kullanacaksınız dersenız ben lotus vede çiçek tohumları aldım onları yetıştırmede, çimlendırmede becerebılırsem deneyecegım..Zengarden den tohumları aldım ama zoru başarabılecekmıyım oda deneyımden sonra bellı olacak havuzum sayenızde güzelleştı sıra çiçek yetiştırmedesevgılerımle vede şimdiden teşekkürler...

  5. #5
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    06.Ekim.2008
    Mesajlar
    18
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: TORF Nedir?

    torf u nereden temın edecegımı yazmayı unutmuşum bu kelımede cok yabancıydı sayenızde biraz öğrendım desem yalan olur nereden temın edılır bılmıyorum bıle sera ıle ugraşanlarda bır acemı cıktı TORF)) nedir dıye bana sordular...

  6. #6
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    30.Mart.2011
    Mesajlar
    2
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: TORF Nedir?

    büyük marketlerdeki bahçe malzemeleri bölümünden temin edebilirsiniz.şimdilerde sebze pazarlarında da satılıyor.slm.

  7. #7
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    09.Nisan.2010
    Mesajlar
    308
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: TORF Nedir?

    Torf bizim 7 metrekarelik ,küçük bakkalda bile satılıyor!!Birçok çiçekçi de satıyor ama çok pahalıya...Marketlerin hemen hemen hepsi satıyor.

  8. #8
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    09.Aralk.2011
    Mesajlar
    1
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Cevap: TORF Nedir?

    Konu ile ilgili kişilerin dikkatine,
    Bulunduğumuz baltık bölgesinde dünyada kalite bakımından ilk sıralarda olan torf ihracatı yapmaktayız.
    Konuyla ilgilenenlerin aşağıdaki iletişim adreslerinden bize ulaşmaları rica olunur.
    Saygılarımızla,

    İRTİBAT TELEFONLARI:
    Ofis Tel/Fax :+375 (17) 233 96 06
    Mobil1 :+375 (25) 601 12 62
    Msn(On-line) :galaktminsk@hotmail.com
    Web :Belarus - Galaktminsk - Beyaz Rusya - Eğitim - Ticaret Tercümanlık
    Mail :galaktminsk@hotmail.com

  9. #9
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11.ubat.2014
    Mesajlar
    5
    Post Thanks / Like
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Merhaba arkadaşlar..Konuları ilgiyle takip ediyorum..Ben de topraksız kültürde perlit ile ufak bir serada salatalık yetiştirmek istiyorum..Bu konuda tecrübem yok ama öğrendiğim kadarıyla perlit ile torfu belirli bir oranda karıştırmak gerekiyormuş..240 m sera için bu karışımın miktarını nasıl belirleyebilirim?Bitki başına kaç kg perlit-torf karışımı gerekir?

Benzer Konular

  1. Toprak nedir?
    Konu Sahibi selsarac Forum Toprak Bilgisi - Topraksız Tarım
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 06.Austos.2008, 22:11
  2. PODİMA NEDİR
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forum Peyzaj Tasarım, Planlama, Aplikasyon konuları
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 09.Temmuz.2008, 11:05
  3. Hazır Çim Nedir?
    Konu Sahibi Bahcesel Robot Forum Peyzaj Tasarım, Planlama, Aplikasyon konuları
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 07.Temmuz.2008, 23:58
  4. Emprenye Nedir ?
    Konu Sahibi akcabey Forum Orman Endüstrisi Mühendisliği ve Ağaç İşleri
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 16.Nisan.2008, 21:45
  5. Dua Nedir?
    Konu Sahibi selim Forum Fıkra, Makale, Şiir, Deneme yazıları, Öykü-Hikaye vs..
    Cevap: 13
    Son Mesaj : 11.Nisan.2008, 21:57

Bu Konu için TurkCoderler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306